2005-12-12

På tal om...

grönkål, så prova gärna den här salladen på julbordet, kanongott till skinka och om man vill ha något som inte är dödskallemärkt...*ler*

Julens fräscha sallad
4 pers

ca 250 gr grönkål
½ dl russin
1 apelsin
1 rött äpple
½ dl valnötter

Dressing:
1 msk flytande honung
2 msk pressad citron
3 msk olivolja
3 msk pressad apelsin
salt & peppar

Lägg russinen i ett glas vatten så att de mjuknar. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 min och kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av.

Skala och filea apelsinen och skär den i tärningar, tärna äpplet och grovhacka valnötterna. Häll av vattnet från russinen.

Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över. Pressa ner salladen med en assiett och låt den stå kallt ett par timmar.
Lyft salladen med en gaffel före serveringen.

2 kommentarer:

Malin sa...

Låter gott bortsett från honungen... Honung kan jag bara inte äta.. är uppfödd på honung.. Pappa är dessutom biodlare... Alla köper hans honung och jag förmedlar...

Mildamakter sa...

malin: *viskar*..jag avskyr åxå honung och hoppade över det i receptet ;o)