2006-02-15

Onsdag

Idag är det inte så speciellt mycket som ska ske.

Jag måste till jobb och bli fotad för mitt nya ID/passerkort, och det är något som jag INTE ser framemot.
Det är ingen höjdare att bli fotograferad tycker jag, och oavsett hur resultatet blir, så får man dras med bilden 10 år framåt.
Jag har skjutit upp det så länge som jag har kunnat, men nu gives det ingen pardon längre, så det är väl bara att bita ihop och dra upp mungiporna...*ler tappert*.

Efter denna pärs är det dags för en timme i gymet och sen ska jag äntligen få prova min surdeg och baka bröd.
Det ser fortfarande nyspytt ut i degskålen, men efter att ha haft telefonkontakt med min bakningserfarna väninna, så har jag (nästan) accepterat att det ska se ut så...

Hå och hej Pågens och andra bagerier - håll i mjölet för nu får ni konkurrens...*flinar*

11 kommentarer:

Malin sa...

Din deg låter inte säskillt spännande på din beskrivning. Hoppas dock att resultatet blir bättre..
Ska bli spännande att få se

Mildamakter sa...

malin: nope - inte ett dugg spännande... tack och lov.
Jag trivs nog bäst när livet rullar på i gamla vanliga hjulspår, det har varit lite för mycket uppochner i mitt liv det senaste året...*apselut*

Anonym sa...

Jag är helt lost när det gäller bakning...vad är det för skillnad på surdeg och vanlig deg? Eller framförallt -vad är skillnaden när det är klart?

Du kom väl ihåg att *L*?

Anonym sa...

Fotografering ska inte ske på kommando! Då blir det bara trollbilder och inget bra. Det ska vara gott om tid och en mästerfotograf som vet precis hur han/hon ska få fram själen i människan.

Verkar inte kul att kika i din skål... hörrö du!

Anonym sa...

Usch för IDkort.. Min senaste från förra året är nästan LIK den från 10 år sen! Usch. Men efter det har det skett lite förvandlig till det bästa:-)
Surdegen, spännande projekt faktiskt om man väntar på slutresultatet *skrattar*

Mildamakter sa...

mocca: ehhhh..vad jag kan begripa, så används surdegen som jäst i baket, och därmed så blir brödet lite nyttigare, och du får en annan smak på det, eftersom det tar lite längre tid att s a s "få till det"...*milde tid vad du frågar mycket, jag veeeeet ju inte, men vill inte erkänna det*

nina: min själ var nog lite svårfotad idag, har en känsla av att det blev ett riktigt rääääligt kort...*ryyyser*

anne-maj: jag kan nog inte påstå att jag ser fram emot resultatet av dagens fotosession precis, har en känsla av att det inte var min vackraste sida som visades fram ;o)

Mildamakter sa...

monica: ja framför allt brödbak tycker jag är kul. Att baka småkakor har jag lite dåligt tålamod med, måste jag erkänna...

Miss Piggy sa...

Hemmabakat bröd är härligt. Vi ska viga sportlovet åt att pyssla med dylika saker här hemma, bröd, bullar, kakor, piroger(lite nyttigt iaf) o en o anna fralla kanske :)

Mildamakter sa...

pia: Det låter ju inte helt fel. Det ÄR kul att baka, vilket jag inte alls tyckte för några år sen...tur att man kan ändra sig..

Anonym sa...

*L* det är nog en yrkesskada.
Men å andra sidan har jag lärt mig ngt nytt idag :) Hoppas brödet blir bra/gott :)!

Mildamakter sa...

mocca: jag vet..*ler*. Brödet blev bra, men Darling hann att dela det och frysa in det under tiden jag tog ett bad, så därför blev det ingen bild på det (den här gången):o)