2006-12-11

MåndagIdag satte jag nytt rekord på sträckan hemmet - arbetet med cykel. Det var en medvind som verkligen hette duga, men jag misstänkte (helt rätt visade det sig) att hemvägen inte skulle gå lika fort eller vara lika bekväm...men jag tröstade mig med att det tog död på fler kalorier på det sättet.

Regnet har fullkomligt öst ner hela eftermiddagen, så jag har bara slappat och tagit det lugnt hela dagen, suttit och plockat lite med ullen jag köpte i lördags och försökt läsa mig till i min nyinköpta bok, hur det här med tovning och framför allt torrtovning, ska gå till. Det verkar vanebildande kul, men blodvite uppstod innan jag och nålen kom riktigt överens, och det lär nog inte vara sista gången detta händer heller :o)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tour de France nästa! *s* det har varit blött ida, kallt i går.. Mysko!

LindaLotta sa...

Jag har haft ulldille för ett tag sedan, den nålen är inte att leka med :/
Filtade en del figurer, får bla :)
Men är sugen på att göra innetofflor, men har inte vågat mig på det. Det finns så många fina förklaringar men jag vete katten om jag ger mig på det.
Jag har slappat idag, men även gjort en del julkort så nu ser det ut som f-n här ;)

Mildamakter sa...

anne-maj: nähä du, det blir inget Tour de France för mig, jag är alldeles för lat för. Det räcker så väl med de 12 km jag cyklar varje dag :o)

lindalotta: mmmm, de där tofflorna kallar på mig också, men jag begriper inte riktigt hur jag ska få till det, får väl gå nån kurs framemot våren antar jag :o)

LindaLotta sa...

Då kan du lära mig sen :o)

Torparfrun sa...

Jag brukar köpa underbart vackra tovade ulltofflor av Helena Toss i Näsåker. Min syster är beroende av dem. Jag försökte själv hemma hos Helena en gång för flera år sen men mina blev så ojämt tjocka och fick aldrig till formen. Hon använder massor med såpavatten och gör tofflorna runt en form som en sula som är större än slutresultatet ska bli. /Tove

Mildamakter sa...

lindalotta: klart att jag kan...*ler*....vi borde ju kunna få ihop något som i alla fall liknar tofflor...tycker man i alla fall ;o)

torparfrun: tack för tipset. Jag har nu varit inne på hennes hemsida och tittat på dem och de är ju helt underbara! Jag har mailat en förfrågan till henne vad de kostar. Tack för tipset!
Jag är ju en ulloman och har blivit väldigt förtjust i just ullgrejor :o)