2006-12-29

FredagTack alla snälla som har hört av sig de senaste dagarna. Det har varit lite tubulent, om man säger så.

Mamma kom in på UMAS (sjukhuset i Malmö) igår med en kraftig hjärtinfarkt, men tack vare att hon var på behandling så snabbt så gick det bra. Sån tur är, så hade de precis kommit hem från stugan, som ligger i skogen i norra Skåne, och kommit innanför dörrarna när mamma blev sjuk. De bor inte så långt från sjukhuset så ambulansen var på plats och mamma behandlades inom 10 minuter och när hon väl kom till sjukhuset rullades hon in till kardiologen direkt och blev sedan ballongsprängd eller vad det heter.

Jag har precis pratat med henne i telefonen, eftersom jag inte vågar åka till henne och smitta ner henne, och hon var hur pigg som helst. Det var skönt att höra att hon är sitt gamla vanliga jag, även om jag inser att det kommer att komma svåra stunder senare.

Pappa fick ett par hjärtinfarkter när de var på semester i Grekland -99 och det var kalabalik värre. Han flögs till ett stort sjukhus i Aten och vi fick inga flygbiljetter förrän två dagar senare, så mamma var själv därnere, hon fick ingen hjälp av resebyrån p g a en massa missförstånd och vi satt här hemma och kunde inget göra. Tala om att känna sig hjälplös!

När jag och Darling äntligen kom ner, så lättade det lite, men det fanns ingen på sjukhuset som talade engelska, utan all kommunikation med läkare fick gå via SOS i Köpenhamn och det klyddade ju till allt mycket mer.

Men - allt gick bra med pappa och han kom hem efter några veckor, men allt elände och byråkratikrångel nere i Aten, gör ju att vi alla tycker att det här med mammas infarkt är mycket enklare att tackla nu, när hon är på hemmaplan och all kommunikation försigår på svenska..*ler*

Jag har ätit frukost idag och fått behålla den...*gör vågen* och jag har tappat 4,5 kg på två dagar. Tyvärr kommer väl dessa kg tillbaka så fort jag nu börjar kunna äta och dricka igen, men nåååågot hg kanske håller sig borta :o)

10 kommentarer:

Mocca sa...

Vilken tur att det gick bra!
Jag måste fasiken komma ihåg att scroll ner, när jag läser bloggar. Jag hade ju totalt missat vad som hade hänt med din mor :(

Bambi sa...

Tur att det gick så pass bra med din mamma och att du fått behålla maten! *kram*

En liten tant sa...

Men kära nå'n! Har inte läst bloggar på ett tag så jag hade missat både din magsjuka och din mammas infarkt. Så glad att det gick bra för din mamma. Skönt att din mage lugnat sig också.

Mildamakter sa...

mocca: igen fara, jag gör likadant :o)

bambi: tack vännen...

lilla tanten: ja, nu för tillfället så är allt lugnt och alla mår bra. Jag antar att man får ta en timme i taget tills allt stabiliserat sig på alla håll och kanter...

atiR sa...

Alla skulle få vara friska i juletider. En paus från sjukdomar så att säga. Önskar att både du o din mamms kryar på er,, fort.

Mildamakter sa...

atir: tack snälla :o)

LindaLotta sa...

Så skönt att höra att allt gått bra med din mamma.
Skönt att även du mår bättre - det var ingen dålig magsjuka om du tappat så mycket i vikt.

Det är min fasa, att man ska bli sjuk utomlands, det är tillräckligt jobbigt när man är på hemmaplan. *kram*

Mildamakter sa...

linda: ja, hon har haft änglavakt, det är helt klart!
Jag gör inget halvdant, är jag sjuk så är jag det med besked, inte tu tal om saken...*flinar*, och ja, det var def ingen höjdare i Grekland, men sån tur var, så var de försäkrade, så vi fick jättebra hjälp av SOS, men det var otäckt ändå...

Anonym sa...

Kära nån, vad mycket händer! Som tur finns sjukvården i närheten.

Mildamakter sa...

anne-maj: ja det är tur det, och att den fungerar när det verkligen gäller :o)