2006-12-09

LördagUpp tidigt och ut på stan så att jag kunde följa med handtaget in i affärerna när de öppnade, med julklappslistan i högsta hugg. Jag hade tänkt till, och skrivit den i den ordning som affärerna ligger så att jag på kortast möjligaste tid skulle hinna få tag på det jag skulle innan resten av stans befolkning vaknade och masade sig ut på stan.

Min taktik lyckades och när klockan närmade sig 12 så var jag klar, så när på två paketer som var slut, men som väntas in i nästa vecka. Jisses, så här lätt trodde jag aldrig att det skulle gå att handla klapparna. Jag hann inte ens bli irriterad...*ler*.

Eftersom vi blev klara så tidigt, så körde vi ner till Österlen för att handla kryddor. Ja - det verkar ju lite sinnessvagt att köra 20 mil för att handla kryddor, men se Lanthandeln i Vitaby har kryddblandningar som man gärna kör så långt för. Jag brukar handla på mig rejält på hösten innan vi stänger ner i Kivik, men i år blev det lite stressigt och jag glömde helt enkelt bort det och mitt kryddlager var verkligen nere på bottenskrapet, men nu har jag persillade och italiensk salladskrydda så att jag reder mig till våren (hoppas jag). Vi passade även på att äta en sen lunch i Simrishamn, kycklingfilé på planka - mums!

Nu har vi precis öppnat en flaska rödvin (Nederburg Shiraz Viognier, nr 12133, ett vin som vi gillar skarpt och som beskrivs som "Ett personligt vin med attityd. Köttig, kryddig smak med ett lätt rökigt drag", i Allt om Mat´s stora vintest i år) och väntar på att middagen som står i lergrytan i ugnen ska bli klar. Det är härligt med lördag...minsann :o)

6 kommentarer:

LindaLotta sa...

Vilken härlig dag och så mycket ni har hunnit med!!
En annan har nästan bara latat sig idag :)
Men jag brukar ha samma taktik som du, alla klapparna på en lista och sen är det bara att beta av.
Problemet i år är att jag inte har någon lista att gå efter, bara min egen önskelista :) :) :)

tyrla sa...

vill med ha vin...tyrla

Mildamakter sa...

lindalotta: mmmm, idag hanns det med mycket...minsann :o) Var glad att du har en egen önskelista, jag har inte en susning om vad jag vill ha...vaddå i-landsproblem?

tyrla: välkommen till bloggen...ja vin är gott det...minsann ;o)

Mamselamsen sa...

"stänger ner i Kivik"?

Eget företag eller sommarstuga?

Nyfiken som vanligt

Mildamakter sa...

mamsen: Vi bor därnere april - okt ungefär, på helger och på semestrar. Jag hade mycket väl kunnat tänka mig att bo där hela året, men det fungerar inte med våra jobb och våra åldriga föräldrar...men när vi går i pension, då vill jag sälja lägenheten här i Malmö och flytta till Österlen och bo där på sommaren och sen vid Medelhavet vintertid. Darling är inte helt överens med mig om detta, men det är ju många år tills dess, så jag hoppas kunna övertala honom *ler*

Bambi sa...

Vilken härlig dag! Jiises, va skönt att vara klar med julklapparna. Jag har inte börjat än....