2007-02-22

Torsdag 22/2Idag var det typiskt okul att ta sig fram i Malmö vid 06.30-tiden.

Jag fick plumsa igenom snödrivor som gick nånstans mellan knä- och lårhöjd på mig, för att ta mig ut till trottoaren, och på andra sidan gatan låg det knappt en snöflinga. Det är ju inte snön i sig som är problemet när det snöar här i Skåne,utan det är blåsten som ställer till problem och som gör att vägarna proppas igen på ingen tid alls, och det är inte lönt att börja ploga förrän blåsen har lagt sig.

I morse var det inga stadsbussar som gick så det var bara för mig att inrikta mig på att gå till jobb, vilket innebär ca 2 tim promenad på oskottade och isiga trottoarer. Inte helt kul m a o.

Nu hade jag tur, för efter att ha gått ca 1/3 av sträckan, ringer min chef på mobilen och säger att han kan hämta upp mig så jag slipper gå hela vägen...jädrans snäll chef jag har..ibland i alla fall ;o)

Han och jag var länge ensamma på jobb, sen började folk droppa in lite då och då, men de som bor utanför Malmö hade inte en chans att ta sig in, ja inte tills jag hade gått hem vid lunchtid i alla fall, och så hade det varit på de flesta arbetsplatser i Malmö idag.

När jag slutade att jobba, så hade stadsbussarna kommit igång att köra, dock inte enl turlista, så det var bara att ställa sig vid en stolpe och vänta tills bussen kom, men det kan det ju vara värt för att slippa halka på isiga trottoarer.

En sak som slår mig vareviga gång det är sånt här väder, så är det människors dumhet...dels att de ger sig ut i trafiken utan rejäla vinterdäck, (många av dem som fastnade igår och i natt körde omkring på halvslitna sommardäck) och dels att gamla/klena människor ger sig ut med rollatorer i det här väglaget.

Jag hjälpte en medelålders madame med rollator idag när hon hade halkat omkull, och när jag frågade henne varför hon ö h t var ute och gick, så sa hon att hon ville kolla om det verkligen var så halt och hemskt som de sa på radion!...*suck* Har man problem att gå och/eller med balansen så ska man väl inte ge sig ut i det här vädret om det inte brinner...*suck igen*

10 kommentarer:

Inga M sa...

Så puckat att ge sig ut för att se om det var så halt och hemskt!!

Ni har verkligen fått en kaos där nere. Jag bodde i Malmö ett år när jag läste där och minns hur det såg ut efter vägarna när det var snöoväder! Fullt med avåkta bilar och människor som blivit stående. Förstår inte att man inte använder vinterdäck.

Mildamakter sa...

inga m: snålheten bedrar visheten, heter det ju, och i många fall stämmer det nog. Man köper bilar för hundratusentals krono, men snålar in på däcken...

LindaLotta sa...

På bilen sitter rediga vinterdäck, men vad hjälper det när vägen blivit två meter högre??

Men vilken puckad tant som var ute!!

moster mjölgumpa sa...

Riktigt ruskigt har det varit i ett och ett halvt dygn nu. men jag lyckades ta mig till jobbet efter några smärre missöden.

Mildamakter sa...

linda: dutti tös ;o). Jag hörde att det var myyycket snö utåt ditt håll igår

moster mjölgumpa: välkommen hit :o)
Ja, det här sista väderomslaget hade vi gott kunnat vara utan :o)

Lyckliga Grodan sa...

oj oj vad ni har det besvärligt..
och jag tycker inte att ni är veka som inte klarar av lite snö..

ni har ju inget som hindrar blåsten där nere i det platta skåne..
grodträsket är fint omringat av berg.. och stora skogar..
så när det snöar kommer snön oftast uppifrån i sakta mak..
och inte från sidan i jetspeed..

ta det försiktigt...
åk lite pulka om ni hinner...
;)

Mildamakter sa...

grodis: tack för uppmuntrande ord...t o m jag hade kanske kunnat finna något positivt i snö, om det hade singlat ner stilla och fint rakt uppifrån. Pulka har jag inte åkt på sisådär 35 år, men det hade onekligen varit kul att prova på det igen :o)

Lyckliga Grodan sa...

pulkåkning rekommenderas..
totalt befriande..

bättre än det mesta...

Petra sa...

*skrattar gott* Den där damen med rullator var kanske lite wild 'n crazy och kände att hon måste leva lite farligt för en dag? Jag tyckte det var ett rätt underbart (om än komplett galet) svar du fick! =)

(Hej förresten! Jag hittade till din blogg för någon vecka sedan och har liksom blivit kvar.) :-)

Mildamakter sa...

petra: hej och välkommen till mig, kul att du har stannat kvar.
Jo nog är det krut i damerna i Malmö alltid, men det kan ju bli lite för bra...ibland :o)