2007-02-10

Lördag 10/2


Bekännelse: Jag är en bokoman, det bara är så.

Det värsta med att ha en vidbränd hjärna är att koncentrationsförmågan har tagit stryk, rejält med stryk i mitt fall, och det yttrar sig bl a i att jag har svårt att läsa böcker.
Jag har - sen jag var 6 år -fullkomligt älskat att läsa böcker.
Det har varit min flykt när livet har varit besvärligt och min glädje när livet har varit bra mot mig.
Trots detta kan jag ju givetvis inte låta bli att köpa böcker, för jag lever i den förhoppningen att detta är en övergående fas och att jag kommer att kunna läsa som tidigare igen, men nu har det gått två år sen jag rasade ihop, och inte ser jag nån ljusning än inte...
Nu lyssnar jag mest på ljudböcker, för av någon anledning så har jag lite lättare att ta till mig detta, men det är inte som att läsa en riktig bok inte...jag laddar min iPod med ljudböcker, och visst är det smidigt och helt oöverträffat när man tex åker buss, men jag saknar känslan av att hålla en bok i mina händer.
Jag har alltid tyckt, att bokrean sätter punkt för vintern, och idag fick jag den första bokreakatalogen, så det verkar finnas ett slut även på denna vinter...*ler*...det ska bli kul att se vad de andra katalogerna innehåller :o)

15 kommentarer:

Mamselamsen sa...

VAAA.... får Ni post på lördagar?

Mildamakter sa...

mamsan: ja reklam kommer alla dagar i veckan ;o)

Unique sa...

Jag ska börja på min första ljudbok i veckan. Jag har aldrig testa det innan och eftersom jag har svårt att koncentrera mig på långa texter nu igen så tänkte jag testa. Jag har också alltid älskat böcker innan men det har gått trögt den sista tiden.

Unique sa...

Wow, det kändes lite ruggigt nästan, min kommentar kom en minut efter din bara ;o)

Mildamakter sa...

Vill du ha tips, så maila mig på mitt bloggnamn at gmail.com

Anonym sa...

Jag instämmer men när jag blev vidbränd så kunde jag inte eller läsa på ett halvår sådär men nu läser jag och hör ljudböcker perfekt. Just nu lyssnar jag på "livet är en schlager"
/pimpim

Inga M sa...

Jag måste ta mig samman och testa detta med ljudböcker igen. Har försökt förut men tappat koncentrationen strax och hör utan att höra, eller hur man ska säga. Men det kanske var dåliga böcker.

Mildamakter sa...

pimpim: det finns en hel uppsjö med ljudböcker, så man behöver inte sakna något. Skönt att höra att man kan få bättre koncentration :o)

inga m: jag känner igen det där...tyvärr ;o)

Nat sa...

Hej Milda, en till som känner igen sig. Jag har svårt att läsa just nu, och jag har också läst flera böcker i veckan sedan jag lärde mig läsa.

Det känns konstigt och fattigt och som om man tappar sitt eget språk när man inte läser lika mycket.

Jag har så många bra böcker som ligger på hög här, som bara väntar på att bli lästa.

Jag har också lyssnat intensivt på ljudböcker till och från, men jag är så känslig för vem det är som läser, så utbudet blir inte så stort. Jag vill ju skapa mina egna röster på personerna, i mitt huvud.

Så jag flyr till musiken så länge. Och hoppas på att jag snart ska orka läsa igen.

Kram

En liten tant sa...

Hu så hemskt att tappa koncentrationsförmågan och inte kunna läsa böcker. Jag känner till det via vänner som drabbats. Fasansfullt.

Mildamakter sa...

intet för intet: JA -precis så är det!...och eftersom jag är ljudkänslig, så är musiken inget alternativ för mig, så jag saknar böckerna dubbelt...lixom

en liten tant: ja, det är som att tappa en bit av sig själv, väldigt okul!

LindaLotta sa...

Förstår din sorg...
Kärleken till böcker är obeskrivlig.
Men du, jag hoppas och håller tummarna att du klarar av det igen, så småningom. Handla på dig ordentligt tills dess :)
Kram

Lars Anders Johansson sa...

Jag känner igen mig precis! En av de jobbiga bieffekterna av min skada är att jag blivit mycket sämre på att läsa böcker. Det är sorgligt.

Mildamakter sa...

lindalotta. Mmm, men jag hoppas och tror att skallen ska komma tillbaka s a s, de som begriper sig på det, har åtminstone sagt att det kommer att bli bättre, men att jag måste ha tålamod...som inte är min starka sida precis ;o)

lars-anders: välkommen hit :o). Ja, det är okul när man märker att ens kropp inte vill fungera som man är van vid att den har gjort tidigare. Det är ett svart hål man måste ta sig igenom för att komma vidare, och jag kan inte påstå att jag är igenom än, men jag har åtminstone kommit en bit på vägen. Jag hoppas att det är så för dig med!

Mocca sa...

Jag förstår hur du menar med att läsa böcker, det är något speciellt. Men om du vänder på det -är det tur att det finns ljudböcker så du inte blir helt utan böcker.

Men som sagt jag förstår dig, jag har inte ens köpt någon ljudbok, för det tar emot att lyssna på böcker. Jag gillade inte att lyssna på det när jag var yngre, och jag avskydde när det var högläsning i skolan :(

Så....reakatalogerna har börjat dyka upp :) Själv la jag in en beställning på Adlibris idag *lycklig*

Ta hand om dig!
*kram*