2007-02-25

Söndag 25/2Inga M ville ha receptet på fläskfilén som vi lagade igår, och eftersom det blev så gott, så delar jag gärna med mig av det.

Jag läste receptet i någon tidning, men kommer skam till sägandes inte ihåg vilken, och jag skrev inte heller ner receptet, så det blev lite på en hönsaklöns, som vi säger här i Skåne, dvs lite på känn så där.

Stek skivor av fläskfilé i smör, salta och peppra, stek även skivade, färska champinjoner (och jag tog även i trattkantareller). Lägg över köttet på en tallrik och vispa ur pannan med lite vatten och lägg tillbaka köttet i detta.

Blanda creme fraiche, dijonsenap och kinesisk soya och blanda ner detta bland köttet och låt puttra ett par minuter och tillsätt sedan strimlade torkade tomater.

Serveras med ris eller pressad potatis och en grönsallad.

Man tar ju givetvis så mycket senap och soya som man vill och tycker om, men jag tog ca 2 msk av bådadera till en burk creme fraiche, och det var lagom, tyckte vi i alla fall :o)

10 kommentarer:

Mocca sa...

Det lät verkligen mumsigt!
Hoppas du har en trevlig kväll.

Lilla B sa...

Kul att få ta del av andras recept som dessutom är beprövade. Det blir lite tjatigt när man bara vevar runt de gamla vanliga rätterna + några paradrätter.

Magalös sa...

Kanske något för övriga familjen. För min del är det utan kött som gäller, men för tillfället mest vätska och vila. Ha en bra vecka!

Anne-Maj sa...

Det lät gott! Ska göra det, tack för recepten.

Mildamakter sa...

mocca: ja, det var verkligen gott,och så enkelt..*me like* :o)

lilla b: ja så kan jag också tycka ibland och då kör jag bara nya recept tills jag har skaffat på mig ett nytt lager av bra recept

magalös: det låter jobbigt, hoppas att du snart kan börja äta igen *kram*

anne-maj: hoppas att även ni tycker att det är gott :o)

Pia..... sa...

Så det är fler än jag som längtar till våren...*fniss* jo nu ska det sluta snöa här har jag bestämt.så jag säte in en vitsippsbild..ha det så gött...

Elisabet sa...

Det ska jag testa nästa helg, tror jag.
Eller i helgen.
Eller nån gång ..-))

Tack!

LindaLotta sa...

Det där ska testas, helt klart!
Nya recept är aldrig fel, men jag vill inte ha några krångliga för då gör jag dem aldrig... :)

Mildamakter sa...

pia: längtan till våren är nästan en livsnödvändighet för mig för att överleva vintern

elisabet och linda: hoppas att ni kommer att gilla det :o)

Inga M sa...

Tackar så mycket. Måste testa!