2007-02-05

Äckligt

Det här tycker jag är riktigt äckligt:Jag kommer aldrig mer att köpa Polarbröd eller något från Hägges och jag bryr mig inte heller om ifall det är fler bagerier som kör med samma lurendrejeri.

Jag kommer hädanefter att baka brödet själv, eller åtminstone köpa bröd som antingen är köpt på bagerier så jag vet att det inte är antikt, eller bröd som är märk med bakdag.


Det tar ju ärligt talat inte speciellt lång tid att baka bröd, mesta tiden är ju jästid, och då kan man göra något annat, så det är ingen ursäkt för att låta bli.


Vi konsumenter har makt - om vi bara ids använda oss av den!

16 kommentarer:

Anne-Maj sa...

Oj, översta hyllan ligger massa bröd där bla Polarbröd! Kan vi röja tillsammans men fast på varsitt håll?

Mildamakter sa...

anne-maj: ge fåglarna det, så gör det någon nytta ;o)

Magalös sa...

Tur dottern vill bli bagare. Då kan jag beställa av henne! FÄRSKT!

Lilla B sa...

Vi kan ju allihop lägga ut ett favoritrecept på bröd. Kanske en förflugen idé men visst är det som du skriver. konsumenter har makt!

Mildamakter sa...

magalös: Lyckliga du...synd att ni bor så långt från mig, annars hade jag också blivit kund hos henne :o)

lilla b: bra idè. Jag ska leta igenom recepten och kommer att lägga ut ett brödrecept i morgon

Mocca sa...

Men....alltså, jag ser inget problem med det. Så länge brödet inte är mögligt så är jag nöjd. Och det är ju inte direkt någon hemlighet att bröd man köper i butikerna är fyllda med konserveringsmedel, eller att dom varit frysta tidigare.

Buhu..........jag vill inte/kan inte baka bröd :( FÖRLÅT!!!

*duckar*

Mildamakter sa...

mocca: Att bröden innehåller konserveringsmedel, det visste jag, men inte att det är tillåtet att sälja djupfryst bröd som är bakat ETT år tidigare! DET tycker jag skulle framgå klart och tydligt på förpackningen.
Klart att du KAN baka bröd, att du sen kanske inte VILL, det är en helt annan femma det ;o))

LindaLotta sa...

Men usch...
Och jag som tycker att det är så tradet att baka...
Kan jag beställa av dig Milda?
Snääääla :)

LindaLotta sa...

Jag menade snäääääälla....

Mildamakter sa...

linda: Det är inte tradet att baka bröd...kakor är sällsynt tradet och pilligt, men bröd är spännande och roligt...minsann ;o)

Mocca sa...

Förlåt -ser nu att det framtår som att jag försökte läxa upp dig, det var inte min mening, utan syftade mer till artikeln i Expressen....

Magalös sa...

Jag ska fråga dottern om hon tar upp beställningar. Posten fungerar ju oftast bra, och det blir ju MYCKET färskare än ETT ÅR!
Baka dag 1, skicka före 17.30 och du kan få det i lådan dag 2! (Förutsätter dock att det går som brev, max 1 kg och ej tjockare än 10 cm.) Låter inte helt omöjligt. Bageriblogg!?

Annela sa...

Vilken bra idé at lägga ut brödrecept på bloggen. Det ska jag göra. Det är ganska kul att baka, fast hos oss är det mest mannen som bakar. Men recept har jag och bakar gör jag ibland, när andan faller på.

Inga M sa...

Det är skumt med mattillverkningen ibland. Brödet borde ju i alla fall ha en särskild märkning om det varit fryst eller behandlat på något sätt för att vara långtidshållbart.
Då har vi som konsumenter en chans att välja.

Mildamakter sa...

mocca: gör det??? så tog jag det def INTE ;o)

magalös: bageriblogg låter perfekt i mina öron...kan nästan känna doften av den :o)

annela: jag är periodare vad gäller brödbak. Det går inte så mycket bröd här hos oss, eftersom det bara är Darling som äter bröd, men jag tycker att det är kul att baka bröd och jag köper nästan varenda brödbok jag hittar ;o)

inga m: precis min tanke. Hade det ärligt stått på brödet att det är bakat 2005 och att det varit fryst, ja då är det inget att säga om tycker jag, då är det ju upp till mig som konsument om jag vill köpa antikt bröd

andromeda sa...

men herreguud, sånt bröd äter vi ofta 'ryser'