2009-01-25

söndag 25/1Söndag kväll och helgen är redan slut. Var tog den vägen egentligen?

Vi var båda rejält slitna i fredags kväll, så vi bestämde oss för att helgen skulle gå i lugnets tecken, och det har den sannerligen gjort. Jag har mest suttit och stickat och lyssnat på ljudbok och idag har jag i o f s bakat ett bröd och putsat lite koppar, men det kan ju knappast kallas för ansträngade precis.

Skönt att januari snart är slut, jag längtar efter ljus och värme, och den längtan blir värre och värre för varje år som går.

Jag blir ding i bollen på väderlek som den i dag, tre grader varmt och mulet. Så har vi haft det nu i flera veckor känns det som, fast jag har i o f s någon liten minnesrest av att solen faktiskt har visat sig nån liten stund då och då, men inte var det länge inte.

Jag längtar till den tid, när vi kan sitta ute och äta vår frukost, höra hur fåglarna tutar, se ut över vattnet och känna hur solen blir varmare och varmare ju längre upp den kommer på himlen...eller när den varma sommardagen sakta övergår i en varm och ljum sommarkväll, när vi lägger något gott på grillen och sitter och sippar på ett glas svalt rosévin i väntan på att maten ska bli klar.

Är inte det bättre än det här sk*tvädret så säg?

3 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Jag är helt med dig i dina tankar om vädret . Totalt!:)
Det låter som en mycket skön helg.
Kram Lallis

LindaLotta sa...

Det här är nog absolut det tråkigaste vädret...
Man känner sig lika grå själv.

Mildamakter sa...

lallis: de som säger att de gillar det här vädret måste vara självplågare ;o)

linda: mmm,preics! Jag blir så gnällig att det är pinsamt. De första veckorna med gråväder kan jag väl stå ut med, men när det drar ihop sig till månader med sånt här väder, så tappar jag tålamodet ;o)