2009-01-17

Lördag 17/1Idag har vi varit på Österlen och hälsat på goda vänner. Det är roligt att komma dit när det inte krallar av turister överallt, men det är ledsamt att se, hur väldigt få hus som är upplysta/bebodda när man kör igenom de små byarna. Det blir så väldigt tydligt att de allra flesta husen numera är fritidsbostäder och att ägarna inte tillbringar alltför mycket tid där...

När vi sedan körde hem till Malmö igen, så gick trafikradion in och bröt programmet och meddelade att en bil körde mot färdriktningen på motorvägen mellan Malmö och Helsingborg och att bilisterna varnades.

Detta meddelande återkom flera gånger med korta mellanrum. Darling och jag tittade på varandra och sa max 5 min innan nåt händer - och tyvärr så återkom trafikradion inom några minuter och sa att en allvarlig olycka hade inträffat och att vägen var avstängd i minst en timme.

När vi kom hem kollade jag upp vad det var som hade hänt, och då visade det sig, att det var ett äldre par (inte speciellt förvånande tyvärr) som hade kommit in på fel vägbana och kört mot färdriktningen och frontalkrockat med en bil innehållande fyra personer.

OK om man kommer in på fel vägbana, men varför i hela friden stannar man inte och ringer efter hjälp??????

Jag blir både ledsen och förbannad varje gång sånt här händer...att man kommer fel, det kan hända vem som helst kanske om man inte är vaksam, men att fortsätta köra mot färdriktningen, DET borde strida mot allt man som förare har lärt sig och ett sådant beteende borde rendera att man blir av med körkortet under en väääääldigt lång tid.

Hoppas innerligt att den här stollen inte har skadat/dödat någon utan att duktiga läkare kan lappa och laga så att de inblandade får ett bra liv i framtiden.

8 kommentarer:

londongirl sa...

Håller med dig! Vilken tur att ni inte hamnade i det där.

Påminner mig om när vi var på väg ner genom Sverige och skulle till västkusten. Just som vi passerade Mariestad hör vi på bilradion att det varit en mycket
stor trafikolycka med massor av bilar inblandade.
Det kändes som vi hade änglavavakt den gången......också

LindaLotta sa...

Det där har jag varit med om...
PÅ E22:an mellan Malmö och Kristianstad.
Det tog mig nästan en hel minut att inse att jag faktiskt hade mött en bil på motorvägen.

Åh jag blir tokig när jag tänker på sånt, på hur illa det kan gå av en olyckshändelse...

Emma sa...

Åh denna väggen! Jag hoppas att du slipper komma den nära igen. En riktigt elaking det där.

Mildamakter sa...

lg: ja, ibland har man oddsen på sin sida...guskelov!

linda: huvva - tur att inget hände!

KARLAVAGNEN sa...

Var det barmark i östra Skååååne?

Mildamakter sa...

karlavagnen: yep, 3 minusgrader och lite frost, men ingen snö...guskelov! :o)

KARLAVAGNEN sa...

Bra då slipper jag skotta mig fram till stugan och vänta i timma vis innan den är uppvärmd! Tack för väderleksrapporten!

Å det var ett äldre par som skadades allvarligt på E4an... Läste jag på www.sydsvenskan.se

Mildamakter sa...

Karlavagnen: är det bara så att du ska dit inom de närmaste dagarna, så lär du klara dig från snöskottning, men längre fram kan jag inte lova någonting...*ler*