2007-01-05

Stenar

Ett av mina favoritställen här i Malmö är det område som kallas för Västra Hamnen.

Det byggdes upp till Bo-01 och orsakade en massa rabalder på sin tid. Jag promenerar ofta härnere, dels för att det långa trädäcket, som syns här, är alleles perfekt att sitta och filosofera på, speciellt när solen skiner och plankorna är solvarma, men framför allt för att det alltid finns något nytt att upptäcka här.

Tex, om man går och tittar bland de stenar som ligger till vänster här på bilden, så upptäcker man lite här och var, stenar som är alldeles blanka mitt bland de vanliga stenarna.
Första gången jag såg detta, tvärstannade jag och trodde inte mina ögon, sen blev jag klok på att det är konst och att det en konstnär som har gjort dessa fina stenar. Tyvärr så har jag ingen uppgift på vem det är som har gjort det, men snyggt - det är det! :o)

14 kommentarer:

Annela sa...

Wow vilka snygga "stenar". Dom har jag inte sett förut!!

Mildamakter sa...

De är läckra, ta gärna en titt på dem nästa gång du kommer dit

Inga M sa...

Jo, jag har sett dom och jag minns dom och jag har dem på kort! Jag är ju stenfreak och fotade dem när vi besökte området i samband med utställningen. Jag minns hela utställning väldigt väl också och det fina trädäcket. Undrar om husbåten ligger kvar också? Och om de som bor där verkligen har sina båtar utanför porten? Och om det blev ett myller av små affärer och fik så som man hade tänkt sig?

LindaLotta sa...

Espresso House ligger inte så långt därifrån och där slinker man gärna in och tar något gott :)
Där är himla fint att gå, men stenarna, de blanka, de har jag missat totalt!

Anonym sa...

Det låter mysigt med hamnpromenader i MALMÖ. Får väl ta en "titt" på min egen hamn...Sveriges innersta hamn säjs det!!!!Den är liten ,men ganska fin.
Inte för att det ligger några stenar som konst där, men kanske jag kan finna något annat !!!

Mildamakter sa...

inga m: jo husbåten ligger kvar, men den ser obebodd ut, och det ligger några båtar i den lilla hamnen, men om de tillhör de boende, det vet jag inte. Fiken och affärerna börjar dyka upp mer och mer, men det tog tid.

lindalotta: kolla nästa gång du är där så hittar du dem, det finns ett par tre stycken om jag inte är rent ute och cyklar

pia: man hittar alltid något om man bara har ögonen öppna för det :o)

Anonym sa...

Fina bilder... stenar är underbara.

Anonym sa...

Tänk att det finns så "mjuka" stenar. Själv har jag bara sett området i något trädgårdsprogram i somras/höstas. Återstår att se om jag kommer till Malmö någon gång.

Mocca sa...

Åh, vad mysigt det lät -och nu längtar jag till sommaren.
Fina foton -som vanligt ;)
*kram*

Mildamakter sa...

anne-maj: ja de är härliga, och jag är en stenmänniska som kan titta hur länge som helst på stenar, så gissa om jag föll för dessa direkt :o)

magalös: kommer du hit till Malmö, så kan jag verkligen rekommendera ett besök där.

mocca: ja, då är vi två som gör det. Det drar ordentligt i min "Österlentarm" nu. För min del hade det gärna fått vara april eller så nu. Dessa månader fram till dess kan jag gärna vara utan :o)

Anonym sa...

Läckert.
Har hela julhelgen påpekat för familjen att jag är villig att flytta till Skåne - nu när vi ändå har samma väder.
De vägrar dock förstå vad jag menar. Skidåkningsfreaks som de är.

Mildamakter sa...

marge: *ler*, ja gillar man att åka skidor så är nog inte Skåne det första landskap man ska bostätta sig i... :o)

Ella sa...

Vackert!
Jättefina foton med.

Mildamakter sa...

ella: tack snälla! ;o)