2007-01-01

Måndag 1/1

Vi tog på oss och gick ut en runda. Det verkade inte blåsa så hiskeligt när vi var inomhus, men så fort vi kom ut så märkte vi att det verkligen var väder ute, om man säger så. Vi gick ner till stranden, men det blåste så mycket, att jag knappt kunde hålla min lilla kamera när jag skulle ta bilder, och inte var Kallis öppet heller,(vi hade tänkt fika där) så vi vände stranden ryggen och gick vår runda i lite mer lä mellan husen istället.
Det får vara måtta på vad man utsätter sig för, även på årets första dag.

Väl hemkomna så började jag att slänga ut julen.

Jag har i hela mitt vuxna liv alltid städat ut julen på nyårsdagen och det är lika skönt att bli av med tomteskrällena vareviga år. Det enda juliga som finns kvar är det stora sjulågiga ljuset (och det lär väl dröja innan det är uppeldat) och adventsstjärnorna, som får hänga kvar till trettonhelgen, sen åker de med ner, tills nästa år.

9 kommentarer:

LindaLotta sa...

Här blåser det halv storm och vi pratar fram och tillbaka om vi ska gå ut eller inte. Men nu har vi nog bestämt oss för en liten tur.
Vi är inte vid havet, men vi har inga hus att gömma oss mellan, här är det öppna landskap som gäller, åkrar.
Så det blir till att hålla i hatten :)
Har inga tomtar framme så det som finns får stå kvar till fredag, sen åker stakar, stjärnor och änglar ner i sina kartonger igen.

Anonym sa...

Redan nu? Jaa.. vi väntar nog till tjugodag knut eller vi gör dan innan skolan börjar... Jo nu måste ni hålla er inomhus! Stormvarning är utfärdad.

Morgondimma sa...

Har kommit halvvägs med tomtenedpackningen. Nu är julen slut.

Mildamakter sa...

lindalotta: hoppas att ni inte blåste bort ;o)

anne-maj: ja jisses vad det blåser nu!

morgondimma: visst är det sköööönt!

En liten tant sa...

Håller också på med stegvis nedmontering av julen. Juldukar (båda två!)i tvätten och tomtar på väg ner i lådor. Tulpaner i stor höganäskruka på bordet istället för hyacinter.Känns ljusare på en gång fast det egentligen är lika mörkt ute.

Anonym sa...

Ja, nu får det snart vara färdigjulat. Både granen och kransen på dörren barrar och det känns som om jag skulle vilja ha rent och tomt inför det nya året!

Mildamakter sa...

lilla tanten: Allt som gör att det känns ljusare vid den här årstiden är av godo...*ler*

annela: jag håller med dig. Det känns som om man går in i ett nytt skede så fort julsakerna försvinner

Inga M sa...

Här kommer julgrejerna fram vid advent o brukar bli kvar till någon vecka efter tjugondagknut! Det är lite roligt med färg inomhus nu när det är så mörkt ute. Men visst är det skönt när allt är borta och framför allt undanstädat!

Mildamakter sa...

inga m: oj - det var länge det...*ler*