2007-01-13

Lördag 13/1


Dagen idag har gått i lättjans tecken.

Darling spelade bowling redan kl 9 i morse, då hade jag filten i örat...minsann, men bestämde mig när jag vaknade, för att möta upp vid bowlinghallen så att vi kunde komma iväg lite tidigare för att göra dagens inköp.

Jag har aldrig tyckt om bowling, det är bara att inse faktum.
Det är i mina ögon ett av världens dummaste spel och jag ogillar i högsta grad atmosfären och ljudnivån i hallarna, det spelar banne mig ingen roll var i världen man är, så är bowlinghallarna sig lika.

Nåväl - Darling tycker att det är kul och är dessutom duktig på att spela kula, så för min del får han gärna hålla på med det hur mycket han vill - bara jag slipper engagera mig.
Jag har följt med honom till både USA och till Dubai för det här kulspelet, och suttit oräknerliga timmar i hallarna, men nu är det nock!

Ja - det vill säga, jag följer gärna med till båda länderna igen, men jag kommer inte att sätta mina 38:or i nån hall inte. Basta!

Hur som haver med detta, jag kom ner i hallen och upptäckte att matchen inte var slutspelad men att det inte var så många rutor kvar så jag bestämde mig för att vara duktig hustru och stanna kvar, men ljudnivån höll på att äta hål i skallen på mig.
Saken är den, att jag har blivit väldigt ljudkänslig sen jag rasade ihop, det ska inte mycket oväsen till nuförtiden förrän jag ska få hjärtklappning och blir det höga oväntade ljud, så har det hänt att jag får panikattacker, och det är okul i allra högsta grad.

Jag kände att hjärtat satte igång att banka rejält, men bestämde mig för att hålla ut och visa kroppen att det är jag som bestämmer, men tydligen såg jag lite obra ut, för Darling kastade en blick på mig och beordrade mig att gå och sa att vi möts utanför om 20 min.

Gissa om jag fick fart under tofflorna och såg till att komma ut fortare än kvickt och sällan har frisk luft och (relativ) tystnad känts så skönt.

Det enda som var inbokat idag var, att jag skulle köpa mer ull till tovning, men när vi kom till den byn där jag köper ullen, så visade det sig att affären inte var öppen, så vi får väl prova igen nästa vecka.

Istället åkte vi och köpte lite nya blommor, det har varit lite tomt i vårt köksfönster sen jag slängde ut julstjärnorna, men nu fylls tomrummen av orangea hibiskusar...hur länge nu de håller ut utan att få spinn.

Kvällen kommer att tillbringas i lugn och ro, vinet är upphällt och ädelostfyllda kycklingfileér står i ugnen.
Lördagar är hääääärliga :o)

12 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Inga höga ljud här heller..... musik är inte att tänka på längre.

Synd synd.... jag gillar bowling!

Lilla B sa...

Här blir det snart basilikafyllda kycklingfiléer.
Trevlig helg!

Mildamakter sa...

mamsan: tystnad är skönt, man får plats att tänka då ;o)

lilla b: det lät gott det med - och givetvis önskar jag dig detsamma!

Anonym sa...

Din blogg gillar mig! Kommentarfältet kom fram snabbt, de andra vägrade släppa! Jo, vill du hjälpa mig? Word grejen! Kan du skicka över den som du gjorde, och jag hoppas hitta felet. mitt e post står du vet.. i kontakt..

Annars gillar maken att bowla. När han blir pensionär ska han börja med bridge och bowling.

londongirl sa...

Ha en trevlig fortsättning på kvällen! Här är det också lugnt. Ett glas rött är upphällt här med och raggsockorna är på. Ute blåser det och värre ska det visst bli.

Underbar bild! Ser så mysigt ut med lilla hunden som ligger där och deras fötter vid kaminen....där behövs inga raggsockor inte. ;-)

Anonym sa...

Hurra Hurra! Det var fel hos mig! Jag hade det inställt på två spalter! Hallejuja....

Mocca sa...

Usch, stackars dig :( men det låter som det blev en trevlig avrudning på på lördagen iaf.

*kram*

LindaLotta sa...

Man ska vara rädd om sig...
Inte utsätta sig för sådant som kan trigga igång en massa annat. Skönt med en förstående man.

Jag blir ju nyfiken på vilken by du köper ullen i :)

Kram

Annela sa...

Precis så ljudkänslig har jag också blivit, men det är svårt för andra att fatta - särskilt familjen.

Mildamakter sa...

anne-maj: jag såg i din blogg att du själv hade löst problemet, applåder till dig ;o)

londongirl: någon hund har vi inte (än!), men raggsockorna var på här med :o)

mocca: jag får skylla mig själv, jag borde ha räknat ut att det skulle bli så här, men kvällen blev mysig :o)

lindalotta: Darling är högvinsten i mitt liv, det bara är så...och ullen köper jag i Gessie, utanför Tygelsjö http://www.ylleochsparris.com/
(Jag kan inte länka så där fint som alla andra tydligen kan, så därför blir det så här). Det är en jättetrevlig tjej som har affären på gården och hon har dessutom trevliga priser.

annela: ja, det är dessutom svårt att förklara för andra tycker jag. Jag brukar säga att jag saknar det filter som alla andra har, som gör att man kan stänga ute oönskade ljud och koncentrera sig på det man måste.

LindaLotta sa...

Det är ju nästgårds, det med.
Pappa bor i Höllviken så nog kan man köra inom där en dag.
Jag ska genast kolla in sidan!
Tack!

Anonym sa...

Hög ljudnivå är hemskt, det tycker jag med och jag har ändå klarat mej från att bli vidbränd *ler* Mina gamla föräldrar är mer eller mindre hörselskadade bägge och där går ibland både radio och tv för fullt... *ryser*

Hibiscus och spinn, ja... Vattna den ofta så den inte blir torr så kan du slippa spinn... jag brukar stoppa i ett par bekämpningspinnar också, för säkerhets skull...