2008-09-28

Söndag 28/9Så här ser den ut - 2008 års Äppeltavla i Kivik.

Det var så kopiöst mycket folk där just när jag skulle ta bilder, så det gick inte att undvika att få med en massa huvuden på bilden, ska försöka nästa helg att få en skallfri bild.

En sak som slår mig varje år på Äppelmarknaden är, att det är vääääldigt många motsträviga äldre män där.

Min alldeles privata tes är, att deras fruar har hittat en billig bussresa till Kivik där mat och fika ingår i priset och mer eller mindre tvingar sina män att följa med. Sen går männen som ett grått lämmeltåg (i saaaakta mak) efter sina fruar när dessa betar av stånd efter stånd med hantverk...eller så står de som stenstoder två steg bakom fruarna och ser väldigt ointresserade ut. Som ni väl förstår så är de här männen väldigt mycket ivägen för alla oss som tycker att det är kul att gå på äppelmarknad.

Har ni en aning om hur mycket plats dessa män tar, och för att inte tala om hur totalt orörliga de är? De flyttar sig ikkkkke med mindre att fruarna kallar på dem, så mitt förslag till de som arrangerar den här Äppelmarknaden är att de till nästa år ska inrätta ett gubbdagis, med gratis (eller i alla fall billigt) kaffe, där madammerna kan parkera sina gubbs så att de inte är i vägen. Jag vågar nästan sätta en peng på att vi är måååånga som skulle bli glada för detta, inte minst gubbsen ;o)

7 kommentarer:

Annela sa...

Haha, ja den sorten känner man till. Kan de inte gå till musteriet?
Äppeltavlorna är alltid fantastiskt vackra. Man kan nästan inte tro att de är gjorda av äpplen. Nån gång SKA jag till Äppelfestivalen på Kivik.

Mildamakter sa...

annelaa: det ligger flera km bort...tyvärr ;o)
De här tavlorna är magnifika och väl värda ett besök

LindaLotta sa...

Det är väl bara att anamma mövelvaruhuset med de blå bokstäverna - en nummerlapp på magen och sen kan damerna spankulera omkring hur de vill medan gubbarna leker i bollhavet - av gamla äpplen :)

Mildamakter sa...

Linda: Bra idé, hoppas att den blir verklighet :o)

LindaLotta sa...

Det är ju gula bokstäver...

Elisabet sa...

På sommaren när Skånekortet gäller, är det dock tvärtom: på tågen sitter hur många pensionerade damer som helst, medförandes ryggsäckar eller picknickkorgar.

Inte en man så långt ögat når!

Inte i den åldern, menar jag.

Mildamakter sa...

elisabet: ja, jag antar att det är mer besvärligt för gubsen att åka tåg (och för damerna att ta med dem på tåg) så därför får de väl helt sonika stanna hemma...*flinar*