2007-03-03

Lördag 3/3

Vaknade i morse med en obekant känsla.

Jag låg länge och försökte känna efter vad det var för något, men så plötsligt kom jag på det.

Energi - det var just precis vad det var!

Det är så synnerligen länge sen jag kände detta att jag knappt kände igen det.
Darling skulle iväg tidigt idag, så när jag hade ätit frukost så tog jag itu med något som borde ha åtgärdats för lääänge sen, nämligen att frosta av frysen.

Jag begriper inte varför jag har en sån motvilja mot att göra detta, för när man väl sätter igång så är det ju fort gjort.
Jag fick ett tips för länge sen, att använda hårfönen (men obs! var försiktig, håll fönen utanför frysen och se till att varken den eller sladden kommit i kontakt med vatten/is) och det är ju askalas.
På ingen tid alls börjar isen att töa och vattnet och isklumparna rasslar snällt ner i skålen som står utanför frysen.

På en timme var frysen fri från is, rentvättad och grejorna var på plats igen.

Tydligen så har jag skött mig bra sen den förra avfrostningen, för jag hittade inga små paket/burkar med mystiskt innehåll.
Detta brukar annars vara typiskt för mig, det blir en liten kladd mat kvar och jag är för snål för att slänga det, och stoppar in det i frysen med tanken att "det blir bra till lunch till mig nån dag", behöver väl knappt säga att det hittills aldrig har blivit någon lunch av detta? :o)...men nu är frysen fin igen och jag har järnkoll på vad som finns där.

När jag ändå var i farten så fick sig kylen en genomgång den med, fast det är ju betydligt enklare och snabbare att vårstäda den.

Jag kände efter; jo det fanns allt lite energi kvar, så jag tog fram snabeldraken och körde igenom lägenheten och sen avslutade jag det med att torka golven.

Sen var energin slut, men jag var ganska nöjd med mig själv.

Det var länge sen jag fick så mycket gjort en lördagförmiddag :o)

8 kommentarer:

Anne-Maj sa...

Oj! Jag har bara slappat idag. Jätteont i benen.. Jag ska nog avfrosta snart.

Inga M sa...

Om Du fick någon energi över så kan Du få skicka till mig. Här är den helt slut. Jag är totalt orkeslös efter 6 veckors influensa. Drar mig upp ur liggande korta pass men är strax tillbaka igen.

Grattis till Dig som fick så mycket gjort på en gång. Tipset om fönen ska jag komma ihåg. Jag brukar köra med kokande vatten i grytor men det är drygt.

Mocca sa...

Vad duktiga vi har varit idag :)
själv har jag städat och "oragniserat" i skåp och lådor i köket. Resten räckte inte energin till, jag tar det senare ;)

Ha en trevlig lördagkväll!
*kram*

Btw: såg att dui köpte Kapten C, eftersom du läst om den på min blogg, när du läst den vore det roligt och få veta om du känner dig lurade ;)

LindaLotta sa...

Hahaha!
Minns att "någon" bad mig skicka över lite energi förra helgen.
Tydligen har jag gjort det eftersom du varit så duktig och jag bara har leagt på sofflocket mest hela dagen, nästan.

Mildamakter sa...

anne-maj: ta det lugnt och se till att bli bra i benet, frysen kan vänta, *kram*

inga m: jag lovar att skicka upp till dig om jag mot förmodan skulle få överskott. Förstår att du är helt slut, 6 v influensa är minsann inte att leka med. Hoppas att du hittar tillbaka till orken snabbt :o)

mocca: ja ibland förvånar man sig själv :oD. Jag lovar att berätta vad jag tyckte om boken

linda: vilken tur att det tog så lång tid på sig att komma fram. Det är bättre att få energi till helgen än i veckorna...även om jag skulle behöva det då med vid en närmare eftertanke :o)

gila sa...

Visst är det spännande att göra rent i kyl och frys - och skafferi. Man hittar saker som borde visas i Antikrundan...
Min energi har gått åt till jobbet idag - milda makter så trött jag är på det... och för obeslutsam för att göra något åt det.

Annela sa...

Det lät underbart att vakna med energi. Jag kan inte komma ihåg när jag gjorde det senast. Jag väntar fortfarande på det. Hur gick det till?

Mildamakter sa...

gila: jag känner igen det där :o)

annela: vet inte, det bara fanns där när jag vaknade. Jag har inte känt så på flera år, det var nog därför jag inte kände igen känslan :o)