2009-03-19

Torsdag 19/3Jisses - snart har ännu en vecka gått utan att jag har riktigt hängt med i svängarna. Det har varit mycket på jobb och en hel del socialt på fritiden och vips så har en vecka nästan försvunnit.

I går kom jag i alla fall iväg till knappaffären. Vi har ju nämligen en affär här i stan, som säljer över 3000 olika knappar, och jag har längt tänkt göra ett besök där, men av olika anledningar har det inte blivit av förrän i går. Alla dessa knappar sitter prydligt insatta i pärmar, sorterade efter färg, så vet man bara vilken knappfärg man vill ha, så finns det precis hur mycket som helst att välja mellan. För min del så blev det 4 st mörkgröna pärlemorknappar, hur läckra som helst faktiskt. Nu gäller det bara att sticka nånting så att jag får användning för mina knappar.

Nu när jag tänker efter, så är detta nog bland de första knappar jag köper i mitt snart 50-åriga liv, inte klokt!...och jag har ärligt talat inte tidigare ens funderat över vad knappar kan kosta, inbillade mig väl att de kostade en 4 - 5 kronor styck.

Ha! säger jag bara. 21 st svenska kronor styck kostade de små sötnosarna, men det kan det vara värt, för jag blev nästan lite förälskad i dem...faran är nog mer, att jag har blivit begiven på knappar och kommer att göra betydligt fler besök i den affären.

Till helgen är det både Symässa och hundutställning i Malmö, och jag har tänkt att besöka båda.

Symässan tänker jag beta av i morgon och på lördag är det dags att lirka med Darling på hundutställningen. Det är ju som så, att jag vill ha hund, Darling vill absolut inte ha hund.

Det enda vi är överens om när det gäller detta är, att vi inte ska ha hund...just nu ;o)

Vi jobbar för mycket för att det ska vara ansvarfullt att skaffa hund just nu, men när Darling om några år kanske ev kan gå i pension, DÅ ska vi ha hund...tycker alltså jag. Darling tycker att vi ska ha hund INTE, så vi får väl se vad det slutar med, men jag tror på utmattningsmetoden, så jag har under tre år vallat honom på div valputställningar, men inte 17 veknar han för det inte...men skam den som ger sig!

Uppdatering: Det är inte förrän NÄSTA helg, dvs 27 - 29/3, som det är symässa i Malmö

7 kommentarer:

Elisabet sa...

Gå i sexstrejk ....-)

Då kanske han ger med sig !

londongirl sa...

Klart ni ska ha hund! Det blir nog en till slut ska du se. Min man ville inte heller ha hund men till slut gav han upp och nu kan han inte tänka sig att vara utan.

Knappar ja....jag har till och med ärvt såna av min svärmor som var duktig på att sticka och sy saker. Hon hade rejält med knappar. Några gamla som är jättefina.

LindaLotta sa...

Jag har varit där, i kanppaffären. Den är helt underbar!!
Jag har precis som Londongirl ärvt en otrolig mängd knappar - en riktig skattkista :)

Symässa nästa helg, jag ska minsann boka in det!!

LindaLotta sa...

I knappaffären... Suck :(

Samtal från min trädgård sa...

En knappaffär??!! Det låter precis som att jag borde äga en sådan. Tänk att säga att jag har en knappaffär, det är ju hur romantiskt och gulligt som helst.

Mildamakter sa...

elisabet: kan ju vara värt att prova ;O)

londongirl: hoppas att min man reagerar likadant *håller tummarna*. Vad gäller knappar hos "di gamle" tänker jag göra en inventering hos dem...bara jag kommer ihåg det när vi är där ;o)

linda: visst är det en härlig affär! Har en känsla av att jag skulle kunna göra av med duktigt med pengar där...hur lätt som helst faktiskt ;o)

samtal från min trädgård: jag skulle också hur lätt som helst kunna tänka mig att ha en knappaffär...och ju mer jag tänker på det ju mer lockande låter det...faktiskt :o)

Panter sa...

Jag har också en ärvd knappgömma och skulle lätt trilla i det i det knappmecka du beskriver.

Hundar ja,... besök människor som har småvalpar, dvs en fyrafem veckor gamla. Då brukar den mest motståndskraftige vekna, det är min erfarenhet. Lycka Till!

PS: Vi skulle inte heller ha någon mer hund än den vi just nu har och nu kan det bli som så att vi kommer att skaffa två (!) nya hundar i sommar. Jag tycker att det räcker gott med en.