2009-03-13

Fredag 13/3Fredag - äntligen!...i o f s är det fredagen den 13:e, men jag är inte så knusslig, fredag som fredag i min värld, och två sovmorgnar ligger framför mig. Lovely!

Igår åt jag lunch med en väninna när jag hade slutat jobba. En riktigt härlig lunch, god mat och massor av skratt, ett möte att må bra av...trodde och tyckte jag tills jag kom hem.

Jisses så dålig jag blev! Jag hade ätit kycklingsallad och till den fick jag en liiiten skål med dressing. Det är ju inget för mig nu efter operationen, men jag doppade ändå kycklingbitarna lite lätt i den, använde kanske 1,5 msk totalt, men det var tydligen mer än min mage ville ha.

Jag dumpade något så in i norden och tro mig - det kommer att dröja innan jag äter något liknande igen. När man är GBP-opererad så ska man akta sig för alltför fet mat och även för mycket socker kan få dumpningseffekt, dvs man mår illa...gruvligt illa, men för det mesta kan man inte kräkas. Man mår bara illa, får jordens racerbajs och kallsvettas och kan knappt stå på benen...och allt detta för 1.5 msk dressing. Never again säger jag bara!

Det tog flera timmar innan jag var människa igen och jag kom inte tillbaka till de levandes skara förrän lagom till Antikrundan och efter den blev det sängen och åtta timmars sömn.

Som om inte dumpningen var nog, så drabbades vi av det vita möget igen igår, men men...det finns nog en Gud(run) trots allt, för i morse var det mesta försvunnet igen och jag upptäckte till min glädje att på vår gård har minipåskliljorna kommit upp och knopparna visar gul färg, så nog finns det hopp om vår även i år...och när jag cyklade till jobb så tutade fåglarna för fullt.

Nu är jag ju totalt tondöv och har aldrig lärt mig att höra skillnad på fjäderfäna, känner igen mås och gök till nöds, och det var ingen av dessa sorter som tutade, men oavsett vilket så är ju även det ett vårtecken, att vinterns tystnad är på väg att försvinna för att ersättas av fågeltut...*me like*

6 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

Men fy vad trist att du blev dålig!Skönt att det var bättre idag. Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Mildamakter sa...

lallis: ont krut förgås inte så lätt...*ler*

LindaLotta sa...

Vad tråkigt att en härlig lunch slutade så tråkigt.
Men man lär väl så länge man lever...
Nu hoppas vi på en vårlik helg, skit samma om solen inte visar sig, låt det bara bli ordentligt med plusgrader!!

Magalös sa...

Dumping är pest och pina :-(

Jag klarar inte av att äta en tomat, men en tomatsallad med lök, olivolja, salt och örtkryddor brukar fungera bra. Likaså fungerar inte en smörgås med några ostskivor på - däremot flera skivor ost enbart! Någon förklaring har jag inte fått av dietisten, men det kan ha något med kolhydraterna att göra. Söta saker fungerar också dåligt. Svårt att veta från gång till gång vad som fungerar. Hoppas du slipper drabbas så svårt fler gånger. Kallsvetten och stickningarna i händer och fötter är inget man vill vara med om.

Roligt att höra att våren är på gång :-) Här är det fortfarande ett par decimeter snö på gräsmattan och i rabatterna... :-(

Trevlig helg!

Annela sa...

Fåglarna du hörde gissar jag var tall-joxar. De låter som cykelpumpar:) Ha en myshelg!

Mildamakter sa...

linda: ja, låt oss hålla tummarna för det. En vårhelg behöver vi verkligen nu! ;o)

magalös: ja precis så är det! Jag håller ju fortfarande på att utforska vad jag kan äta och vad jag inte kan äta och jag har fått reaktionerr tidigare, men aldrig så här kraftigt. Jag tycker också att det verkar vara så, att kroppen inte reagerar likadant alltid. Det är precis som om reaktionen är beroende på vad jag har ätit tidigare under dagen och hur nära jag är nästa måltid.
Det är banne mig en hel vetenskap det här...*ler*
Hoppas att du och familjen får en riktigt skön helg, trots snön ;o)

annela: men det var ju en riktigt bra beskrivning. Det ska jag nog klara av att komma ihåg. Då ska jag lyssna efter cyklepumpar nästa gång jag går ut ;o)

Må mys du med!