2008-05-11

Söndag 11/5
Nu förstår jag varför pingsten kallas för hänryckningens tid. En mer ljuvlig pingsthelg än den vi har haft i år kan man väl knappast önska sig?


Vi lämnade kusten och gjorde en liten kort utflykt inåt land och hamnade i dessa kuperade trakter i lördags. Det framgår kanske inte av bilden hur kuperat det är, men tro mig, det ÄR mycket backar där. Tänk er 25 grader varmt, en stilla sommarbris, doft av gräs, blommande raps och fruktträd, surr från humlor och andra insekter...och tackor som kallar på sina lamm när de hör/ser att vi närmar oss, så kommer ni rätt nära hur det var på de här backarna i lördags middag.


Sådana här små sötnosar strosade omkring och kunde inte riktigt bestämma sig för om vi var farliga eller snälla, och ville nog gå fram och ta sig en närmare titt, men till sist lydde de sina mammors bräkanden och såg till att komma nära henne trots att de nog var ganska nyfikna på oss.

Vi har haft en riktigt härlig helg och det hoppas jag att ni med har haft

6 kommentarer:

Annela sa...

Det låter underbart. Men tro mig, jag vet hur kupoerat Skåne kan vara och särskilt Österlen.

Annika sa...

Är det vid Backåkra??
Underbart!!!!

Och inte äter vi väl de små söta lammen heller ;)

Hälsar den där eventuellt blivande vegetarianen... (som stoppat i sig kyckling hela helgen lång. Varpå dottern frågar om det är de där gulliga duniga kycklingarna man 'steker'. Mitt svar: NÄ, såklart inte!)

Mildamakter sa...

annela: ja det tror jag det...du är ju skånska och har full koll på kuperat här är, men alla som bor norröver tror ju att Skåne är platt som en pannkaka. Ha - de har aldrig cyklat här, det är då ett som är säkert! ;o)

annika: nope, det är vid Forse Mölla, där som filmen Glädjekällan är inspelad en gång i tiden.
Man får ikkkkkkkke ljuga för sina barn...och framför allt inte för en tjej med så mycket mellan öronen som Loppan har! *blänger strängt* ;oD

LindaLotta sa...

Det var den sötaste bilden jag har sett på länge!!
De är ju så fina, de små lammungarna...

Strumpstickan sa...

Ååååååå:) Bäisar:)

Mildamakter sa...

linda: ja, de ser ut precis som den där reklamen för toapapper. En sån lite skulle du ha i din trädgård, Selma hade säkert uppskattat det ;o)

strumpstickan: visst är de bedårande söt... *alldeles bortkollrad*