2008-05-05

Måndag 5/5

Vi har haft en riktigt härlig semester och - tro det eller ej - vädergudarna var med oss nästan varenda dag och Österlen visade sig från sin bästa sida.


Magnoliorna slog ut i Arboretet i Kivik och doftade underbart och när man går omkring där så är det precis som om omvärlden inte finns. Allt man hör är trädens sus och massor av fåglar som tutar och har sig. Fråga mig bara inte vad det är för sorts fåglar för det vet jag inte, jag känner bara igen stekt kyckling och det var det då rakt inte ;o) På avstånd hör man hur havet tungt slår mot stranden som ligger en bit bort. Är det så att man har vägarna förbi Kivik så kan ett besök på Arboretet verkligen rekommenderas!


Just nu så är det fullt med ramslök, vitsippor, vildtulpaner och...ehhh...vårlök heter det kanske, gula blommor som växer bland vitsipporna. Nåja, de må heta vad de vill, fina är de i alla fall.

Ett annat ställe som också verkligen är värt ett besök är Lillehems utegrisar . Det kött man kan köpa där är inte likt något annat griskött jag har ätit, det är nämligen 50% vildsvin och 50% tamgris. Det är helt suveränt att grilla och har en smak som nästan får en att bli religiös...nåja, nästan i alla fall ;o)

Hur som helst, så grisarna har det bra där och lever, vad jag kan bedöma i alla fall, ett bra grisliv,och det är viktigt för mig. Att det sen är jättetrevlig personal där är inte heller någon nackdel precis, så - har du vägarna förbi Österlen tycker jag verkligen att du ska stanna till här.

8 kommentarer:

LindaLotta sa...

Haha, du är för go!
Jag hade också känt igen en stekt kyckling :)
*fniss*

Lillehems Utegrisar - det är noterat!
Och jag är så glad för att ni fick bra väder den här gången, med tanke på hur påsken regnade bort.

Och jag är ännu gladare över att du är hemma igen :)
KRAM

Mildamakter sa...

Linda: Kom att tänka på en sak: Lillehems utegrisar är med på Bondens marknad den 24/5 på Drottningtorget i Malmö, om du inte känner för att köra ner till Österlen alltså ;o)

Strumpstickan sa...

Kivik och Österlen är fantastiskt!

Mildamakter sa...

strumptickan: ja verkligen! Hela Österlen är som en dröm vid den här årstiden

Annika sa...

Det KAN vara så att vi bor på det absolut bästa området i hela världen!! I sommar kommer det att ske massvis med utflykter på Österlen. (synd att det blir så trångt på sommaren bara).
Men åh, inte äta de små nassegrisarna.
Hälsar Annika som önskar hon vore vegetarian ibland.

Mildamakter sa...

annika: Vi gör det, absolut -OM bara vädergudarna är med oss ;o)
Jag funderade också starkt på att blivegeterian när jag såg kultingarna, men när sen deras föräldrar visade sig, så förstod jag varför jag äter kött, fulare djur har jag sällan sett ;o)

Ava sa...

vad härligt med semester redan nu, din lyckost. Vart åkte du nånstans? =)

Mildamakter sa...

ava: välkokmmen till mig och min blogg :o)
Vi var på Österlen, vi tillbringar varje helg och det mesta av semestrarna i vårt lilla boende där