2008-05-07

Onsdag 7/5

Den här tiden på året skulle jag vilja kunna dels stoppa tiden och dels kunna konservera dagar som idag för att kunna ta fram i januari när solen och värmen verkligen behövs. Det är en ren och skär fröjd att cykla till jobb på morgnarna nu. Bokarna har slagit ut, så det är som att cykla i en grön tunnel vissa delar av vägen, fåglarna tutar för fullt, syren och gullregn är på vippen att slå ut i full blom och livet blir med ens mycket ljusare och roligare på något sätt.
Jag var på så gott humör på hemvägen idag, att jag bestämde mig för att äntligen få tummarna loss och köpa ny maskara. Det är annars en typisk sådan grej som jag ständigt skjuter upp, jag vet inte varför, det blir bara helt enkelt inte av.
Sagt och gjort, jag tuffade in i en affär som säljer smink och sånt, och när jag gick ut därifrån var jag över 800 kr fattigare, men hade köpt både maskara, ögonpenna, en ny doft och saltvattensspray. Det sistnämna lär vara bra för att få upp volymen i håret och att få det att se rufsigt ut så det var jag ju bara tvungen att prova.
Min högt älskade make säger ju i o f s att han inte för sitt liv begriper sig på oss kvinnor när det gäller hår. Vi bara måååååste fixa håret varenda morgon eftersom det är rufsigt och står åt alla håll och kanter efter nattens sömn...och ändå så lägger vi ner en förmögenhet på olika preparat som ska göra håret just rufsigt och ovårdat. Han ser liksom inte logiken i det hela...men jag har sagt till honom att han inte ska bry sig, det är nämligen skillnad på rufs och rufs, men det kan inte en karl begripa...och DET är vi helt överens om ;o)

9 kommentarer:

Annela sa...

Nej, det är svårt för män att förstå sig på kvinnor och alla våra burkar. Men de behöver inte förstå allt heller. Och jag håller med dig att det verkligen är skillnad på rufs och rufs. På karlar är det ofta mest rufs.

Morgondimma sa...

Planerat rufs är helt ok. Det är den oplanerade som ställer till det.

Annika sa...

Jag vill också konservera den här årstiden. ÄLSKAR DEN!!!!!! Särskilt nu när löven ännu är härligt ljusgröna. Jag njuter i fulla drag.

Mildamakter sa...

annela och md: Precis så är det! ;O)

annika: Jag blir lika förundrad varje vår att det fungerar. Det FINNS ju ljus och värme, varför ska vi då behöva stå ut med vintern? ;o)

Panter sa...

En förklaring till att vi är många som älskar och intensivt upplever våren är väl att den just kommer efter mörkret. Tänk om det verkligen gick att konservera lite vår att ha för senare bruk...så många fler glada människor det skulle finnas. Nu ser jag framemot ytterligare en fin dag.

LindaLotta sa...

Jag håller med dig, vi trycker på paus nu.
Allting är så nytt och fräscht, den gröna färgen lite krispig på något sätt.
Och värmen... Den underbara värmen!

Saltspray är bra, blir inte alls lika hårt som vanlig spray :)

Mildamakter sa...

Panter: jag trivs med att bo i ett land med flera årstider, men just vintern klarar jag mig utmärkt utan. Vår, sommar och höst är/kan vara helt ljuvliga, men vintern...*ryyyser* ;o)

linda: det är helt enkelt beroendeframkallande med fint väder...och jag vänjer mig så gärna såååå ;o)

Strumpstickan sa...

Hihi.. prova att inte ordna rufset på morgonen nån dag och se om han märker någon skillnad, för han kanske kommer fråga vad som är annorlunda och då har du nått fram med poängen:)

Elisabet sa...

Har man självlockigt hår torde inte saltspray hjälpa ...,-(

Jag snurrar helt enkelt ihop det i en Teskedsgummeknut.

Nu ska jag ut i solen och hänga tvätt! Det är lycka det.