2008-01-08

Tisdag 8/1Idag fick jag en sådan innerlig längtan till sommare, till ljus och värme. Jag är så trött på att behöva ha mycket kläder på mig för att inte frysa ihjäl, och framför allt är jag trött på att behöva hålla ordning på vantarna. Jag är nämligen expert på att förlägga just vantar (och paraplyer med för den delen) så jag får nog lära mig att sticka vantar så jag slipper köpa nya flera gånger per säsong.

På tal om att köpa; vi käpte ju en tryckkokare i höstas och det var nog 2007 års bästa köp (förutom MBT skorna då kanske). Jag använder den minst en gång i veckan och köttet blir bara sååå mört och gott. I går gjorde jag en kycklinggryta med currysås och det tog ingen tid alls att koka kycklingen, det besvärligaste var att få tag på fjäderfät, men tack vare Monica så löste det sig det med ;o)

Idag hade jag tänkt mig utföra en del ärenden när jag cyklade hem, bla skulle jag till den helt suveräna affären Marmalaid där jag så ofta hittar presenter som känns så där bra att ge bort...och så är de så genuint trevliga där också förresten, en affär som verkligen kan rekommenderas om ni är i Malmö... men det var så rackarns kallt att jag valde att cykla direkt hem istället. Inte heller kom jag iväg till Irmas hus för att köpa lite garn, som jag hade planerat. Tänk vad pengar man sparar på att vara lat och frusen! ;o)

7 kommentarer:

Anne-Maj sa...

Om en stund ska jag klä mig till en korvliknande varelse. Två fleecejackor och dunkappan och så täckbyxa på mina vanliga byxor. Jag vill ha det sååå varmt när jag ska sitta på ridhusläktaren. Men då är det inte läge att springa i utstyrseln. *skratt* Ja nu blir jag nyfiken på tryckokaren.... Jag skulle behöva en sån, för jag vill minska min tid i köket.

Mocca sa...

Längtan efter sommar, sol och värme är BRUTAL!! Avskyr att behöva bylta på mig så j* mkt.
BÖÖÖÖÖÖÖL

Mildamakter sa...

anne-maj: jag har suttit och fryst mååååånga timmar på ridhusläktare när jag var yngre, så jag förstår mer än väl att du klär på dig ordentligt...och tryckkokare - ja det ÄR helt suveränt, det bara är så ;o)

mocca: instämmer helt och hållet!

LindaLotta sa...

Åh vilken ljuvlig bild...
Blir alldeles längtig.

När jag är frusen och nere och inte ids gå i affärer så handlar jag på nätet istället, det kan man gra i mjukisar och raggor :)
Det kan bli dyrt...

Mildamakter sa...

linda:mmm, jag vet...ujuj så väl jag vet det... ;o)

Strumpstickan sa...

På med pannan och ta ett wienerbröd:)

Mildamakter sa...

strumpstickan: låter bra - kommer du? ;o)