2008-01-20

Söndag 20/1Jag är inte ett duggandes dugg intresserad av bilar, de ska fungera när jag vill, det är väl i stort sett vad jag kräver av dem. Är de sen inte alltför fula är det ju såklart ett plus, men annars så har jag aldrig haft så många åsikter om hur våra bilar genom tiderna har sett ut, men när jag fick den här bilden i min mailbox häromdagen så drabbades jag av passion. Jag tycker att den är så ljuuuvligt söt, och jag bryr mig inte ett dugg om att bilar inte kan vara söta, för i min värld kan de visst vara söta. Basta! ;o)

Helgen har gått i slapphetens tecken. Vi är utan bil eftersom den är på reparation. Någon har tyckt att det var jättelajbans att dra med något metallföremål längs hela ena sidan på bilen, så den står på verkstad för att bli hel, blank och fin igen.

Att inte ha tillgång till bil,är en ovanlig känsla för oss, men eftersom vi bor i stan och för det mesta båda två cyklar till jobb och till det vi ska, så har det inte varit sååå besvärligt. Det är väl mest vanans makt som har styrt och som gör att det känns lite feligt att inte ha bilen.

Dessutom upptäckte vi i lördags, att vi har fel på telefonen. Vi kan ringa ut precis som vanligt, men det hörs inga signaler när någon ringer till oss, så det har varit ovanligt tyst och lugnt ett par dagar. När vi kollade på skvallerbyttan, så upptäckte vi flera samtal som vi har missat...men det är ju i det stora hela ett i-landsproblem.

Först trodde vi att det var våra bärbara telefoner som hade dragit sitt sista andetag (eller ringt sin sista signal heter det kanske??) så Darling cyklade till stan och köpte nya, men inte heller de ville ringa, så det är väl nåt fel som är trasigt rent tekniskt antar jag. Det är felanmält hos telia, så vi får väl se hur lång tid det tar innan det fungerar igen. Vi har i alla fall mailat till vänner och bekanta hur det står till och att de får ringa på mobilerna om de vill ha tag på oss.

Jag vet att jag är tjatig, men jisses vilken bra uppfinning tryckkokare är! I går gjorde vi kyckling i curry och just ni ligger det en fläskkarré i den. Det går fort, det blir bara sååå gott och det lär spara både el och vitaminer, så på det stora hela är det ett väldigt bra köp...minsann! ;o)

4 kommentarer:

Morgondimma sa...

Den verkar inte gå så fort *S*

Cattis sa...

mm söt bil... vad är det för material?
Tryckkokare ja... kanske är det nya som kommer igen nu när man bör tänka på jordens resurser.
Låter klokt och hälsosamt.

Kram
Cattis

Strumpstickan sa...

Häftig sköldpadda, och söt!

Mildamakter sa...

Näe, det är nog en glidarbil ;o)

cattis: tryckkokare är en helt suverän uppfinning. Maten blir bara sååå god!

strumstickan: visst är det söt! jag blev alldeles förälskad när jag såg den