2008-01-05

Lördag 5/1Milda makter så halt det är i Malmö nu!

Vi gav oss ut för att lyda rådet jag fick av Monica, att det finns fryst kyckling i invandraraffärer, och mycket riktigt, vi fick tag på en död, fryst och fint plastförpackad kyckling i den första affären vi testade. Under tiden vi var inne i den här affären så började det att regna ute, och eftersom det var precis runt fryspunkten så blev det fullständigt snorhalt ute. Det gick knappt att ta sig fram, myrsteg var nästan för långt att gå med. Allting var glacerat, men efter många om och men, så lyckades vi ta oss fram till bilen. Sån tur är, så har vi högklackade däck, så det gick hyfsat att ta sig hem, men bilarna runt oss körde kanske i 20 km/tim, det gick helt enkelt inte att köra fortare.

När vi kom hem, så skulle vi ha middag, och eftersom vi båda var sugna på soppa, så började jag förbereda en potatis/purjolökssoppa, och när jag som bäst står där och skalar och skivar det som ska vara i soppan, så går strömmen!

Allt blir svart, spisen dör och där står jag med ett berg av skalade och skivade potatisar, så det var bara att hälla i vatten och buljong i grytan och hiva ner grönsakerna där och vänta på att strömeländet skulle komma tillbaka. Det tog väl kanske 10 min, sen kom den och soppkoket kunde fortsätta.

Under tiden har vi nu laddat våra iPods och laddat in varsin ljudbok så vi har om strömmen skulle gå även senare ikväll, stearinljus har vi så att vi klarar oss, så vi är rustade för det mesta ;o)

3 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Jösses vilken äventyrlig dag! Tur att ni inte halkade och bröt benen också för då hade jag fått väldigt dåligt samvete...

Trangia gasolkök?

Mocca sa...

Säkrast att hålla sig innen när det är så halt ute. Hoppas det blev en mysig kväll, med eller utan el.

Mildamakter sa...

monica:ja det skulle vi kanske ta och skaffa oss ;O)

mocca: jadå, det blev en bra kväll och strömmen höll sig där dens skulle hela kvällen