2008-01-25

Fredag 25/1Fredag...lönedag...tja, en ganska bra kombination i min värld. Att det är mulet och blåser smådjävlar ute är liksom bara petitesser i det stora hela.

Kryddburken som syns på bilden köpte jag i veckan. Jag kunde bara inte motstå den, jag älskar choklad och gillar chilli och vet att kombinationen är god, dock har jag aldrig haft den i kryddform. Jag har provat den i köttgryta - tja, inte helt pucklryggigt, men det som den var helt suverän till var, chokladpudding. Jag gjorde en vanlig pudding och duttade lite sån här krydda över precis innan servering. Succé är bara förnamnet :o)

Det är Santa Maria som gör den och jag köpte den på Coop Extra, så det är sannerligen inte nån krydda som bör vara svår att få tag i.

Samtidigt vill jag här passa på att tacka för alla gullig hälsningar till mig när jag klantade till det häromdagen och försökte perforera min hand. Det har läkts så att det nästan inte syns nåt, nu bara känns det. Såret sitter nämligen precis där änden på besticket tar emot handen när jag äter, och precis där som strumtstickorna tar emot inne i handflatan när man petar och vrider runt lite för att få till hälen . Ni som stickar vet nog precis hur jag menar ;o)

6 kommentarer:

LindaLotta sa...

Japp, jag förstår :)

Den där kryddan måste jag nog testa, inte till matlagning - till Chokladpudding!
Det har jag inte ätit på hur känge som helst - sugen nu!!!

Annela sa...

Skönt att höra att du inte är stickhandikappad.

Cattis sa...

Så passande!

en av mina döttrar proppsar på chokladpudding till efterrätt i morgon. kan ju dutta kryddan på makens och min... tror inte det är för småbarn ;-)

Du får sticka försiktig. kanske sätta ett plåster som stötskydd. strumpstickor har ju en tendens att vara vassa och hårda...

Ha en trevlig helg
Kram
Cattis

Mildamakter sa...

linda: ja ibland kan man bli sugen på sånt som man nästan har glömt bort. Så var det för mig också, men när jag kände doften från den här kryddan så bara såg jag chokladpudding framför mig och var ju tvungen att prova :o)

annela: ja, det hade varit rent "himskt" om så hade varit fallet ;o)

cattis: berätta gärna vad du tyckte om kryddan. Ska prova med plåster när jag stickar med de vassa stickorna. Ha en trevlig helg du med :o)

Strumpstickan sa...

Ajajajaaj!

londongirl sa...

Tack för tipset på kryddan! Det låter riktigt gott....ska prova jag med nån gång.... till något chokladigt.