2007-11-06

Tisdag 6/11

Jag har varit lite lat med att uppdatera bloggen, men energin har inte riktigt räckt till för det, dessutom var vi bortresta hela helgen tillsammans med goda vänner och då blev det inte nån bloggning inte ;o)
Vi tillbringade helgen i Köpenhamn och hade en otrolig tur med vädret, så vi kunde strosa omkring och bara njuta, gå och ta en öl när andan föll på, ta några smörrebröd när magen sa ifrån att det var dags med lite mat.

Vi var även inne på Bryggeriet http://www.bryggeriet.dk/svensk/default.asp och tog en sista öl och snaps innan vi tog oss till hotellet, och Bryggeriet kan jag varmt rekommendera om någon händelsevis befinner sig i Köpenhamn och vill dricka gott öl och framför allt prova deras egentillverkade ölsnaps lagrad på ekfat.
Det låter inte gott, men var en rejäl höjdare, det tyckte även jag som vanligtvis inte är så glad för snaps.

Annars så är det mest jobb och stickning som gäller för min del.

För närvarande så finns det en skogsgrön shrug (axelvärmare tror jag att det svenska namnet är) i alpacka på stickorna och så kunde jag inte låta bli att börja på en sjal i det Kaunigarn som jag köpte från 2 knit or not 2 knit http://www.2knit.blogspot.com/ (tack Annela för all hjälp).

Därifrån köpte jag även ett nybörjarset med rundstickor från Du Store Alpakka http://www.dustorealpakka.com/tilbehoer_strikkepinner.shtml

De är väldigt bekväma att sticka med, och jag tycker att det är helt suveränt att ha allt på ett ställe s a s. Kan rekommenderas!

Jag har till min stora förvåning upptäckt, att det inte alls är så långt till jul som jag hade fått för mig och att jag troligtvis inte kommer att hinna sticka ens hälften av det jag hade tänkt mig, men jag vill i alla fall försöka hinna med ett par vantar som de ellis stickade och så generöst delade med sig mönstret till http://alltunderhimlen.blogsome.com/2007/11/03/vantar-till-elisabet/

Och precis nu fick jag reda på, att den där jävla cancern har tagit ännu en av våra vänner....faaaan!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Smörrebröd låter gott.. Sticka inte dumt.. Inte långt kvar till julen ja. Men jag ska iväg först sen hem med en lass pasmina själar. Jo du. jag har börjat igen!

Mildamakter sa...

Åhhh, är det redan dags för din resa? Se nu till att handla så många pasminasjalar att du inte ångrar dig när du kommer hem igen ;o)

Annela sa...

Men vad snyggt Kaunigarnet blir. Jag har inte sett det uppstickat förut. Jättesnyggt!!! Och härligt att du är nöjd med Knit Picks stickorna. Jag älskar mina och stickar allt med dem.
Ölsnaps lät spännande. Det får bli nästa gång jag är i Köbenhavn.
Sticka på!

Tråkigt att höra om din vän - jag håller med dig - jävla cancer!!

LindaLotta sa...

Helgen lät ju hur mysig som helst, så där vill jag också göra...
Och jag håller med dig, man måste ha minst ett par olika projekt igång och helst en hel del garn på lager för att känna lugn.
Gör inte heller något annat än stickar.

Stor kram till dig, det får bli ett slut på all sorg...

Monica Hansen sa...

Cancer är skit. Saknat mig?

http://intestickbloggen.blogspot.com/

Mildamakter sa...

annela: ja det är en ren och skär fröjd att sticka, både med garnet och med de stickorna, jag kommer garanterat att beställa mer garn hos er :o)

linda: stickning är nog en av de bästa medicinerna mot obramående, det är helt klart :o)

monica: mmm, men jag såg att du hade startat upp igen...dutti tös ;o)