2007-11-09

Fredag 9/11

Dagens ris

Nu är Milda rejält irriterad...

När jag kom hem idag så låg det ett brev från DHL på dörrmattan med ett meddelande om, att de hade varit här den 7/11 kl 0910 (!) för att lämna en försändelse men att det inte var någon hemma.

Ja, är det så konstigt? Är det inte ganska så ovanligt att människor är hemma vid den tiden en vardagsförmiddag??

Nåväl, jag ringde det tfnnr som stod angivet och fick prata med en väldigt snorkig tjej som upplyste mig om att de kunde komma på måndag mellan 0900 - 1200 istället och lämna försändelsen. Jag påpekade vänligt att jag arbetade vid den tiden och inte hade möjlighet att vara hemma, och frågade, fortfarande vänligt, om de inte kunde komma på eftermiddagen istället. Nähä, det kunde de INTE, eftersom de bara levererade på dagtid, dvs fram till kl 1200.

På min, nu ganska irriterade fråga, vilken tid de går efter på DHL, om tiden efter kl 1200 inte räknas till dagtid, fick jag till svar att i det område vi bor i, så levereras det bara på dagtid, dvs mellan kl 0900 - 1200. Jag frågade om det verkligen var deras avsikt att jag måste ta semester en hel dag för att kunna vara hemma och ta emot besök av dem, och ja, om jag inte kunde fixa nån annan som kunde vara hemma och ta emot paketer, så fick jag väl göra det, för de levererade bara på dagtid sa hon snorkigt...men tillade att det går ju att åka ut till dem i hamnen och själv hämta paketet...och konstigt nog så har de normal tid vid den utlämningen, ända fram till kl 1700, tänka sig!

Behöver jag säga att jag aldrig framöver kommer att anlita DHL?

3 kommentarer:

Annela sa...

Detn låter inte riktigt klokt. Vad ska man med dem till??
Får vi på 2 knit använda din fina bild på din sjal i Kaunigarnet?
Vi har ännu inte hunnit sticka upp något i det garnet.

LindaLotta sa...

Är det det som kallas service?
De är ju så duktiga på att göra reklam för hur bra de är.
Skitsnack alltså!

Mildamakter sa...

annela: bara tuta och kör! ;o)

linda: ja, kvalificerat sådant dessutom...OM man inte kan sitta hemma hela förmiddagarna och vänta på att de i sin nåd, kan bevärdiga sig med att köra ut paketet till oss...på deras dagtid ;o)