2008-12-20

Lördag 20/12

Jag har fått några mail med förfrågningar om den löjromsgravade sillen jag skrev om för några inlägg sedan och om jag vill dela med mig av receptet.

Klart att jag vill, jag anser att recept är som leenden, gjorda för att dela med sig av och de blir bara bättre ju fler som delar det, och sillrecept kan man ju aldrig få för många av.

Jag kommer inte ihåg var jag fick receptet ifrån från allra första början, det är lika bra att erkänna med en gång, men så här lyder receptet i alla fall:


Löjromsgravad sill


600 gr sillfiléer

Ättikslag:
½ dl ättika 24%
1 liter vatten
2 msk salt

Sås:
1 ½ dl majonnäs
1 ½ dl creme fraiche
1 msk senap
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 dl finhackad dill
75 gr löjrom, stenbitsrom, eller ishavsrom

Garnering:
Gurkskivor
Löjrom
Dill

1. Rör samman ingredienserna till lagen.
2. Dra skinnet av sillfiléerna. Lägg dem i lagen och ställ den kallt till nästa dag.
3. Rör samman ingredienserna till såsen, men spara lite löjrom till garneringen.
4. Tag upp filéerna och låt dem rinna av väl. Vänd ner i såsen och ställ det kallt ett dygn.
5. Garnera med löjrom, gurkskivor och dill.


4 kommentarer:

Hedgren sa...

Den ska vi prova!

Lallis - liv och leverne sa...

Det receptet låter smaskens och ska absolut provas:) Tack vännen.
KRAM

londongirl sa...

Himmel och plättar så gott det låter!!! Jag älskar löjrom och det här ska garanterat provas! TACK för den!!! :-)

Mildamakter sa...

hedgren: gör det, det är gott! ;o)

lallis: så lite så...hoppas att du kommer att gilla det

lg: Jag är också pinsamt förtjust i löjrom, och gör den här sillen varje jul och påsk...och midsommar med när jag tänker efter ;o)