2008-12-13

Lördag 13/12

Idag var vi på Bondens marknad på Drottningtorget för att hämta den julskinka vi beställde hos Lillehems utegrisar i somras.

Vi tyckte att det lät lite spännande med en skinka från en gris som var 50% vildsvin och 50% tamgris, så vi beställde som sagt var en skinka.

Vi var där kl 10 och trodde att vi skulle vara tämligen ensamma om att ha masat oss upp och ut vi den tidpunkten en lördag förmiddag.

Ha - säger jag bara!

Det var väl inte helt knökfullt, men inte långt ifrån (har folk inga hem att vara i nuförtiden???) och givetvis så var det kö till Lillehems vagn...det tog oss 35 min innan det blev vår tur och vid det laget var vi ganska så genomkalla.

Det var nämligen nollgradigt och blåste rätt så rejält, och alla som har varit i Malmö vid den här tiden på året vet precis hur kallt det blir vid sådan här väderlek.

I ärlighetens namn ska tilläggas, att jag inte stod i kö hela tiden.

Jag ställde Darling där och sen gick jag runt och kollade vad som fanns att köpa i de andra stånden, och jag lyckades hitta lite grejor, bl a handstöpta ljuskronor med fyra ljus.

Jag passade på att köpa två stycken direkt som vi ska ge bort istället för julgrupper till jul, och sen - vilken lycka! - jag hittade grönkål!!

Det har jag letat efter i de affärer jag har varit i under december, men jag har inte hittat någon, men nu har jag en hel kasse proppfull med denna godsak.

Grönkålssallad med filéade apelsinier, lite god olja och persillade är en vitaminbomb som vi äter nästan varje dag under grönkålssäsongen och det är kriminellt gott.

Efter Bondens marknad gick vi till St Gertrud och julmarknaden där för att se om vi kunde göra några fynd, och det kunde vi...eller i alla fall jag.

I några plastbackar låg det ullgarner för 20:-/hg och där hittade jag Evillagarn!

Tala om fynd - jag köpte genast på mig tre härvor (de sista Evillagarnerna) och damen som stod bakom mig blängde r i k t i g t ilsket på mig, så hon insåg nog också vilket fynd garnet var.

Inte för att jag på något vi i världen b e h ö v e r mer garn just nu, men garn kan man ju aldrig få för mycket av och när man nu näst intill snubblar över ett sånt här fynd hade det varit snudd på kriminellt att inte handla, jag hade ångrat mig skrynklig om jag inte hade köpt det, det vet jag med bestämdhet.

Det kommer nog att bli tovade halsdukar av det här garnet, om inte den här vintern så troligtvis de kommande vintrarna...eller så ;o)

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Vill bara säga hej och hoppas-att-du-har-det-bra när jag nu står här i dörröppningen och läser vad du har haft för dig ..-)

KARLAVAGNEN sa...

nääää nu får jag hiiiim-längtan....
Deras produkter är ju mumma!!!!!

KARLAVAGNEN sa...

Har du recept på grönkåls-salladen? Please!!!

Mildamakter sa...

Elisabet: inte behöver du stå i dörröppingen inte, kom in vetja! ;O)

karlavagnen: eller hur?...*ler*

Grönkålssalladen blir lite "hittepå". Jag brukar finstrimla grönkålen (så gott det nu går), filea en apelsin och dela klyftorna och blanda i...ibland har jag även grovrivet äpple i...valnötter för det mesta...och så duttar jag lite olja över alltsammans och avslutar med persillad (från lanthandeln i Vitaby, men det går säkert bra med persillade från någon annan också...*ler*).
Man kan ha i lite vad man tycker, men just apelsin och valnötter har jag med så gott som varje gång, dels för att det är gott och dels för att det är så nyttigt.