2007-10-14

Söndag 14/10
Nu har vi stängt igen vårt Österlenboende för säsongen, nu är det höst på riktigt. Vi hade en riktigt härlig hösthelg, strålande sol och årets första frost i lördagsmorse. Vi städade ordentligt och vädrade sängkläder och gjorde allt man ska och bör göra innan man stänger till för säsongen. I lördagskväll var det dags för den traditionsenliga höstfesten med grannar och vänner därnere. Vi träffas och äter och dricker gott i all enkelhet, summerar den gångna säsongen och mår gott tillsammans helt enkelt.

Innan vi körde hem idag, så blev det en runda ner till äppeltavlan i hamnen, och då såg vi att den har mörknat på den här två veckorna den har suttit uppe och att det börjar dyka upp lite luckor här och var, där äpplena har börjat ramla ner, och upptill på tavlan har fiskmåsarna börjat kalasa på de översta raderna med äpplen. Det måste ju vara rena rama smörgåsbordet för dem :o)

3 kommentarer:

Anne-Maj sa...

Vi också, tagit in möbler och krukor. Ja nu kan löven falla ner, men maken som hade klippt hela dagen och det kom ännu flera!

LindaLotta sa...

Det är lite vemodigt att städa och stänga för säsongen, men samtidigt är det skönt när arbetet väl är klart.
Ja, vilken festmåltid den där tavlan måste vara :)

Panter sa...

Kalastavla på flera sätt.

Att stänga om sommaren är både sorgligt och skönt. Jobbet är gjort och det är OK att smålängta till nästa sommar. Jag längtar som en tok till havet så jag funderar allt på om vi inte ska ta en tur till Halland på lovet som kommer snart.