2007-10-26

Fredag 26/10Fredag, veckans bästa dag...det har varit en lång vecka och fredagen verkade vara lååångt borta i onsdags, men nu äntligen är den här.

Jag köpte en tryckkokare idag, har länge velat ha en, men varit för snål för att köpa någon, men så fick vi ett reklamblad från Cervera häromdagen, och då såg jag att de sålde tryckkokare 700:- billigare än vanligt, så jag slog till innan jag hann fundera närmare på det.

Nu sitter jag alltså här med en tryckkokare som verkar skrämmande att använda. Det är minsann inte bara att lägga ner maten i grytan och sätta på locket inte...det ska kollas hit och kollas dit innan man kan komma till skott och börja laga mat.

Nu har jag i alla fall tagit fram högrev från frysen och tänker göra en köttgryta i den nya grytan, så hör ni att det har varit en explosion i Malmö, så vet ni vem som är den skyldiga ;o)

UPPDATERING:

Vill bara meddela att tryckkokaren fungerade helt suveränt och att grytan blev onödigt god, det blev inte ett endaste dugg kvar. Den kommer att andvändas flitigt i vårt hushåll, det är helt klart!

13 kommentarer:

Morgondimma sa...

Tryckkokare, måste man veta vad det är?

Mildamakter sa...

md: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tryckkokare...kolla här så får du se ;o)

gila sa...

Det räcker med en mycket sällan använd lergryta - men den är jättebra bara man kommer ihåg att använda den...

LindaLotta sa...

En får gratulera :)
Sådana inköp som man vet med sig med en gång att de kommer att bli bra - de är ju de man ska göra, inte alla andra onödiga inköp...
Jag skulle kunna ha Nobelmiddagen här hemma med allt vårt porslin, utan problem!

Britt-Marie sa...

Har precis fått en tryckkokare så nu vet jag vart jag ska vända mig när det är dags att våga använda den.

Dragspelsbaskern tror jag fortfarande säljs av
www.garnkorgen.se eller garnhärvan. Prova dig fram :)

Mildamakter sa...

gila: vi köpte en lergryta på 80-talet och vi har använt den hela tiden sen dess. Jag lagar alltid fågel i den, tror itne att jag har lagat hel fågel på annat vis när jag tänker efter :o)

linda: tack så mycket. Ja det blev så bra, att Darling i dag letade i frysen efter annat som skulle kunna tryckkoka eftersom han tyckte att det blev så gott. vi får väl ge oss ut och köpa nån gammal seg höna och testa det med ;o)

Mildamakter sa...

britt-marie: välkommen till mig och min blogg.
Det var inte dragspelsbaskern jag menade utan de grå mössorna :o)...

Elisabet sa...

Min bästa kompis mamma, hon hade en tryckkokare och jag minns alltid spänningen i köket när den användes .., det var ungefär som att man bara väntade på att ens sista stund skulle komma och huset flyga i luften ..-)

Annela sa...

Grattis till nya tryckkokaren!!
Vi hade tryckkokare hemma när jag var barn och det var kanonbra. Den segaste kyckling blev mör och det trådigaste kalopskött smälte i munnen. Ibland kokte mamma potatis i den och det tog bara 10 minuter.
Det pyste hemtrevligt från ånghålet och jag kan komma ihåg det när jag vill.

Lilla B sa...

Jag trodde inte att sådana tillverkades längre. Grannarna där jag växte upp hade en sådan, och jag tyckte att det var tidstrolleri med deras matlagning.

Mildamakter sa...

elisab: precis samma känsla hade jag när jag satte den på spisen, men det fungerade helt suveränt!

annela: jag ska köpa grönsaksinsatsen och testa att koka potatis i den. Det är jättekul att prova på nya sätt att laga mat

lilla b: Jodå, de nytillverkas nu t o m, men jag har inte sett dem på många herrans år, så de har nog varit rejält omoderna ett tag :o)

Monica Hansen sa...

Ni är modiga! Det sägs ju att köttet blir jättegott men jag har aldrig vågat prova:)

Mildamakter sa...

monica: ja kötter blev verkligen helt suveränt gott, och det var inte skrämmande alls att använda grytan...men lite trolleri är det allt över det hela, att det går så fort menar jag ;o)