2007-10-01

Måndag 1/10Hemma i stan igen efter en höstig helg på Österlen. Det var Äppelmarknad i Kivik och den stora äppeltavlan (bilder kommer på onsdag) avtäcktes av drottning Silvia. Det var mycket folk som hade kommit till det lilla samhället och det var knökfullt överallt. Visst är det kanske kul (och bra) att det kommer så mycket folk, men för min personliga del, måste jag få säga, att jag föredrar det när det är som vanligt och man kan röra sig utan att stöta ihop med busslaster av folk överallt.

Det har inte blivit så mycket avkoppling den här helgen. Jag hade lovat en väninna att stå med henne i hennes affär under äppelmarknaden, vilket var urkul. Vi träffade många trevliga, positiva människor, men min hjärna är inte helt återställd så när det drog sig mot eftermiddag var jag så mosig i skallen, att jag kände att jag var tvungen att tacka för mig och dra mig hemåt innan säkringen gick helt och hållet. Vi hade vänner på besök både på fredag och lördagkvällen, så det blev inte mycket tillfälle till återhämtning då heller...men vi hade tagit semester idag så vi tog oss en sovmorgon och sen en lång frukost, innan vi i lugn och ro gick och tittade på äppeltavlan. När vi sen körde hem så stannade vi till vid Lanthandeln i Vitaby och fyllde på vårt lager av persillade och italiensk salladskrydda. Det vete smen vad de har i de där kryddorna, men de är helt enkelt beroendeframkallande. Jag använder dem dagligen och hur mycket jag än köper, så tar det ju slut nångång ;o)...det blev även inköp från deras roliga ostdisk, två bitar av hård getost, den ena naturell och den andra med örter i - jättegott helt enkelt! Den här lanthandeln ser inte så mycket ut för världen, men har en spännande ostdisk och en jättebra manuell köttdisk, där allt kött kommer från producenter i närheten. Kan rekommenderas!

När vi kom hem, så blev det precis tid till ett varmbad innan jag skulle iväg på min meditationskurs...och nu har jag precis kommit hem och tänker stoppa filten i örat så fort som jag har fått upp det här blogginlägget...

5 kommentarer:

Morgondimma sa...

sov gott

Magalös sa...

Persillade blandat med gräddfil - farligt gott! Förstår att det inte räcker länge. Vi köpte det för första gången på Gotland 2002, i stor påse. Sen har jag bara hittat vanliga små kryddburkar i affärn, förslår ingenting.

Sov Gott!

LindaLotta sa...

Det var inte mycket till vilohelg...
Hoppas du har fått en god natts sömn och att resten av veckan blir lugnare.
Var rädd om Dig!

gila sa...

Lyckost du som kan vara på Österlen...

Panter sa...

Ojoj, det var en helg i racerfart. Allting har ett pris, även om det är trevligt. Hoppas veckan som kommer kan avnjutas i makligare fart.
Persillade, creme fraiche och röd stenbitsrom är utmärkt fyllning i crepes.