2007-07-03

Tisdag 3/7När jag så sakterliga började återvända till de levandes skara efter min andra utmattningsdepp, så fick jag tipset om den här boken av en klok kvinna som var övertygad om att det var en bok i min smak. Jag hade då fortfarande stora problem med att läsa och med att kunna koncentrera mig, men jag köpte boken och började läsa. Det gick väldigt långsamt i början, men bara efter ett par sidor så var jag fast och jag kunde helt enkelt inte lägga boken ifrån mig.

Boken heter Bortom stjärnan och är skriven av Elisabet Nemert, du kan läsa mer om boken här: http://www.bokus.com/b/9789170010675.html?pt=search_result

Vissa böcker fastnar i minnet och detta är en av de böcker jag har läst som fastnat hos mig och i min hjärna. Har du några sådana böcker som du inte kan glömma?

3 kommentarer:

Hedgren sa...

Ja, det har jag! En bok som heter "Såsom i himlen" av Niall Williams. Det är en annorlunda kärleksroman som utspelar sig på Irland. Läste den precis när jag komit hem från en resa till den gröna ön... Mmmmmm!

Maggisen sa...

Ja jag har flera såna. Marianne Fredrikssons Paradisets barn är en sådan, lika så hennes Gåtan, Simon och ekarna, Den som vandrar om natten samt Blindgång likaså. Jag återkommer till dom gång på gång på gång och dom har lämnat djupa spår hos mej. Sigrid Undsets Kristin Lavransdotter är också en sån. Sist men inte minst vill jag också ha med Per-Anders Fogelströms Stad-serie om Stockholm.

Mildamakter sa...

hedgren: tack för tipset, den ska jag hålla utkik efter.

maggisen:jag har aldrig förstått mig på MF, men det är några år sen sist jag försökte ta mig igenom en bok av henne, så jag ska banne mig prova igen. Kristin Lavransdotter har jag inte läst (jag vet att du och jag har pratat om den här boken för nåt år sen, men jag har inte kommit till skott...är du förvånad?*s*) och vad gäller Stockholmsserien så håller jag helt och hållet med dig :o)