2007-07-31

Tisdag 31/7

Sista juli!

Är det någon vänlig själ som kan tala om för mig var sommaren har tagit vägen? Jag får kryp i hela kroppen när jag inser att sommaren faktiskt ligger bakom mig just nu, även om augusti kan bli hur fin som helst. I morse kändes det t o m ett stråk av höst i luften när jag cyklade till jobb och jag kände hur vemodet svepte över mig.

Var tog de varma sommardagarna vägen?...och de där långa, härliga ljumma kvällarna när man sitter ute och pratar med vänner och sippar på ett glas vin, är det nån som månne har sett till dem? Om ni mot förmodan har gjort det, så innebär det helt enkelt att ni inte bor i Skåne, för här har vi banne mig inte haft sommar mer än 5 dagar före midsommar om jag inte minns fel.

Det enda positiva med den här sommaren är, att jag äntligen har lärt mig sticka strumpor...ja jag ska väl ärligen erkänna att jag fortfarande inte har full koll på hur man gör, men det går bättre och bättre för varje strumpa så till slut ska jag nog kunna få ihop en strumpa utan ett endaste psykbryt ;o).

Mina händer tycker dock inte alls om min nya favoritsysselsättning, men så är det ju när man är värkmänniska. det minstaste lilla man gör utöver det vanliga får man betala för genom ökad värk, men i detta fallet bryr jag mig inte; det är ju så förbenat kul att sticka :o)

8 kommentarer:

Annela sa...

Visst är det kul att sticka. Jag stickar ju både på jobb och hemma, men just nu har jag snöat in på att tova. Det måste du prova. En gång, sedan är man fast. Jag har tovat en hatt och en väska. Om du tittar in på stickbloggen www.2knit.blogspot.com så ser du hatten och jag ska i kväll lägga in axelväskan jag tovade i förmiddags.
Förresten har jag varit och provat MBT-skorna och jag ville inte ta av dem. Har beställt in min storlek och i morgon ska jag gå och prova dem och om jag känner mig, så blir det köp.
Hur går det med dina promenader?

Mildamakter sa...

annela: jag har provat att torrtova/nåltova, och det är kul. Jag såg även din hatt och den var ju bara apläcker:o)
Just nu så kan jag inte sticka alls, min vänstra hand protesterar å det högljuddaste, men förhoppningsvis ska det ge med sig inom kort.
Vad kul att du har provat MBT-skorna, de är helt enkelt vanebildande. Jag fick träningsvärk i ändan de första dagarna, men nu är det helt ok.
Vilken modell har du valt?

LindaLotta sa...

Så du har fastnat nu?
Åh vad det är roligt att ha något för händerna.
Fast mitt problem hamnar i axlarna, jag får dem lätt uppe vid öronen :)
Hoppas din kropp förstår att stickning är något bra så att du kan få fortsätta med det.

Det låter intressant med träningsvärk i rumpan av skorna, uppenbarligen går du mer rätt nu - berätta mer!

Mildamakter sa...

linda: ja, jag har svårt att sitta framför tv:n och vara sysslolös i händerna. Jag återkommer i morgon med skorapport ;o)

Annela sa...

Jag läste på nätet att man kan få ont både här och där i början.
En lösning at inte ha axlarna uppe vid öronen är att sticka allt på rundsticka. Då kan man ha allt tungt arbete i knät och man stickar ändå fram och tillbaka precis som med parstickor, om man gör koftor.

I morgon ska jag gå och prova skorna!!!

Annela sa...

Jag valde en enfärgad svart modell som jag tror hette SPORT.

Magalös sa...

När jag stickar använder jag alltid rundstickor. Endera helt runt, som en norsktröja eller fram och tillbaka. Blir mycket lättare än med vanliga stickor. Ont i händerna händer även mig i början, som träningsvärk ungefär.
Har du fler projekt på gång?

gila sa...

Hmmm, borde kanske ta ner påsen med garn jag köpte för något år sedan...
Började sticka då, men nu har jag glömt vad det skuule bli :-/
Sommaren kom idag - får väl se hur länge den tänker hålla i sig!