2007-07-22

Söndag 22/7

Ja, så har Österlen överlevt ännu en marknad i Kivik...men ärligt talat så förstår jag inte vad som anses vara den stora tjusningen med den.

800 knallar som säljer mer eller mindre sk*t, en förfärlig massa människor som trängs, knuffas och har sig, och som dessutom (vilket gör mig lika förbaskad varje år) tar med sig hundar, tom valpar, till denna dårskapens samlingsplats och på eftermiddagar och kvällar, ett skrämmande stort antal tonåringar som raglar omkring, fulla som ägg...vad är det som är kul med detta?


Nej, detta var nog sista året som jag gick på marknaden, jag tycker att det är typiskt okul om jag ska vara ärlig, tacka vet jag äppelmarknaden i slutet av september, det är betydligt kuligare det.


Annars var semestern skön, vi var t o m lite kulturella en dag och körde till Glimmingehus, ett ställe som vi skåningar annars bara åker på skolutflykt till. Jag hade inte varit där sen 3:e klass och Darling påstår att han aldrig hade varit där, så beslöt oss för att köra dit. Vi trodde i vår enfald att vi skulle vara nästintill ensamma där, men tji vad vi bedrog oss. Det formligen kryllade av ungdomar, troligtvis kom de väl från det stora scoutlägret som var vid Kristianstad, så vi avstod från att gå de guidade turen och gick istället runt lite på egen hand tills vi blev trötta i benen av att gå i de jättehöga trapporna.

Man orkar inte hur mycket som helst i vår ålder inte ;o)

4 kommentarer:

Morgondimma sa...

äppelmarknad låter kul... och gott

Hedgren sa...

Trevligt att du är tillbaka!

Annela sa...

Och jag som inte ens varit på Glimmingehus med skolan...än mindra på äppelmarknad...
I sanning en brist

Mildamakter sa...

morgondimma: ja, det ÄR trevligt...och gott...onödigt gott ibland faktiskt ;o)

hedgren: tack detsamma! :oD

annela: Glimmingehus är väl kanske ingen större förlust, men äppelmarknaden är banne mig det. Det är bara hantverk som säljs där, av skiftande kvalité förvisso, men ändå. Inte en Foppatoffel så långt ögat når inte :o)