2007-07-01

Söndag 1/7Söndag igen, och redan den 1 juli. Var 17 har våren och försommaren tagit vägen? Jag tycker att både naturen och almanackan har alldeles för bråttom nu, varför kan inte tiden pinna på lika fort i januari och februari, jag bara undrar?

Helgen har som vanligt tillbringats i Kivik och det har varit ömsom vin ömsom vatten...i många betydelser :o)...dels har det kommit ett par rejäla sommarskurar regn med onödigt täta mellanrum och dels så hade tydligen vattenreservoaren i Kivik/Vitemölla fått kolibakterier i vattnet, så det klassades som otjänligt att dricka och borsta tänderna i.

Om det är något här i livet jag är paniskt förskräckt för (förutom fåglar förstås) så är det magsjuka, så jag satte genast igång att koka vatten så vi skulle ha något att dricka och borsta tänderna i... och när grytan stod och kokade, så slog det mig att jag inte visste hur länge vattnet skulle behöva kokas för att alla basseluskerna skulle döden dö, så jag lät det koka i 10 minuter för att vara på den säkra sidan.

Här ska inga lömska osynliga små krabater komma här och komma inte...*mordisk*...men för att vara på riktigt den säkra sidan, så drack jag vin när jag var törstig. Det är somligt man bara måste offra sig för att göra här i världen ;o))

Tänderna borstade jag däremot i det välkokta vattnet, det får vara måtta på hur får missbruka vin :o)

2 kommentarer:

londongirl sa...

Usch fy för kolibakterier! Men dina 10 minuter räcker tror jag. :-)

Hedgren sa...

Ja, man kan inte vara nog försiktig! =0)
Trevlig blogg, förresten! Småmysig att läsa! Kommer att titta in med jämna mellanrum!
Ha det gott!