2008-03-01

Lördag 1/3

Så go vänner, torkan har upphört och lusten att skriva här har återvänt...i alla fall fläckvis.

Jag har överlevt den sista vintermånaden för den här säsongen och nu är det banne mig vår. Curlingkängorna är instoppade i klädkammaren (lååångt in) och jag hoppas att det kommer att dröja innan jag behöver ta fram dem igen.Vad har jag då sysslar med under den här veckan?...tja en släng av antingen gallsten eller matförgiftning (må EU förbjuda smörgåstårtor...*ryyyser*) sysselsatte mig en natt och en dag...jag har äntligen tagit mig igenom Shantaram.Det är en tegelstenstjock roman som har blivit ganska omskriven.

I början tyckte jag om den, det var flyt i handlingen och det var nästan som om man som läsare kunde känna dofterna och se färgerna i Indien, där boken mestadels utstpelar sig...men efter 500 sidor nånting så började den bli långrandig, och eftersom boken är på över 900 sidor så var det segt att ta sig igenom hela boken.

På en femgradig skala hamnar den här romanen på två, kanske tre, men absolut inte mer.

En bok som däremot var jättebra var Anne B Ragdes Berlinerpopplarna, den hade gärna fått vara hundra sidor längre, för den höll hela vägen.

En riktigt bra bok och en klar fyra på en femgradig skala.

Javisst ja, det har ju varit bokrea också, och för en gångs skull, så jag har jag behärskat mig och inte köpt mer än Nigella Lawsons kokbok.

Jag har ju en förkärlek för kokböcker, även om jag sällan lagar något ut dem, så det här gick bara inte att motstå, men några andra böcker har det inte blivit... *stolt*.

Vi har alldeles för många böcker, och jag har insett att vi snart måste köpa grannens lägenhet om jag inte slutar att köpa böcker, så jag har börjat att rensa ut i våra bokhyllor.

15 stora pappkassar fulla med böcker gick iväg till loppis, svägerskan fick 4 pappkassar och ändå så syns det knappt att jag har rensat i hyllorna.

Jag har bestämt mig för att bara behålla de böcker som jag inte kan leva utan och som jag kan tänka mig att läsa om, de andra böckerna ska få nya hem och förhoppningsvis glädja andra människor...(ha - vem försöker jag lura? det är endast och allenast för att jag ska få plats till nya böcker i hyllorna som jag gör detta, men visst låter det bättre att säga att jag ger bort böckerna av mitt hjärtas godhet? *s*)

10 kommentarer:

Bambi sa...

Nu skulle du ju inte uppmuntras att köpa fler, men jag måste ju informera dig om att del 2 av Anne B Ragde serie om familjen heter "Eremitkräftorna"...kom förra året och nr 3 är på g i översättning. Visst har du en bytteliten plats över? ;-))

Bambi sa...

menar pytte....*suckar*

Mildamakter sa...

bambi: löööv joo my dear!
För den författaren har jag alltid plats! ;o)

londongirl sa...

Håller på med Berlinerpopplaran nu och har tänkt beställa "Eremitkräftorna" på Adlibris. Försöker verkligen undvika allt vad bokrea heter....har som du alldeles för fullt här i bokhyllorna! Äh mina böcker håller sig inte ens där....de är överallt.

KAN du inte berätta hur du nu vet att jag har blivit FARMOR!!!! Läser du hos Batbut kanske? :)
Eller är du synsk? Fniss..

LindaLotta sa...

Härligt att höra att även du gillar Berlinerpopplarna, läste om den hos Bloggblad och beställde den direkt.
Jag har också problem med för många böcker och nu har den ena hyllan tom börjat svikta på mitten så jag måste snart göra något åt det!

Men Londongirl - vad är det jag ser?????
GRATTIS!

Hedgren sa...

Välkommen tilbaka! Tur att det inte blev långvarigt!

Panter sa...

Böcker, det är en av mina laster. Jag har lyckats undvika bokrean i år. Vet inte var jag skall ställa nya böcker, så jag borde också rensa. Har inte kommit så långt än, mentalt att jag kan skiljas från mina böcker. Förnuftmässigt inser jag det, men...
19 kassar, det är imponerande.

Mildamakter sa...

londongirl: Jag ska också beställa Erimitkräftorna, jag måste bara få veta vad som händer med familjen ;o)

linda: Köp fler bokhyllor kanske?...*ler*. Nej allvarligt talat, jag begriper inte hur det helt plötsligt kan bli så mycket böcker av egentligen ingenting. Det är ganska lagom och sen hux flux så håller hela hemmet på att invaderas av böcker...hmmm, skumt det där! ;o)

hedgren: tack så mycket. Det tog bara slut,blogglusten alltså, tyckte att jag bara skrev om vädret vareviga dag och det kändes väldigt okul...

panter: Vi hade massor av böcker från Bonniers Bokklubb, på den tiden det begav sig, dvs när man var tvungen att köpa hela paket för att få lexikonen. Det var ju väldigt få böcker som var läsvärda, men de fyller ju hyllorna något alldeles kopiöst. Det är mestadels dessa böcker som nu har fått nya hem hos någon annan.

Elisabet sa...

Hahaha ..., det var bra .. det det med hjärtats godhet ..-))

Mildamakter sa...

elisabet: tror du att jag lurar någon med det? ;o))