2007-12-21

Fredag 21/12Sista arbetsdagen innan julledigheten...det är mycket som skulle vara klart och ännu mer som måste göras i sista minuten, men nu är sista samtalet ringt, datorn är avstängd, dörren till tjänsterummet låst och almanackan för år 2008 ligger framlagt på skrivbordet, redo att tas i bruk när jag återvänder efter trettonhelgen...nu håller milda julledigt, nyårsledigt och trettonhelgsledigt...minsann!

Det har varit en jobbig vecka på många vis.

Jag har under 24 timmar gått omkring med ambulatoriskt EKG (tror jag att det hette). Det innebär att jag gick omkring med elektroder fästade på kroppen som var kopplade till en bärbar EKGapparat, allt detta för att kontrollera varför jag de senaste månaderna har haft en jobbig hjärtklappning.

Jag har pratat med en vän, som i november blev av med hela sitt hem i en häftig brand

En annan av våra vänner har fått besked om att hon har fått bröstcancer

De sista julklapparna har inhandlats. Jag mår inte så bra i trängsel och högljudda omgivningar, så julhandeln får mig inte att må bra precis...hjärtat har skenat på i 150 knyck har det känts som

Julmaten är inhandlad idag. Nu återstår det bara att lägga in lite sill på söndag och att griljera skinkan, sen är maten helt klar...puh!

I morgon bär det av över bron till Danmark. Det är en liten tradition att vi kör över helgen innan jul och handlar ost och pebernötter (res för stavningen) och vad vi mer kan behöva ;o)

Hur som haver, nu är det fredagkväll och det känns i hela kroppen. Jag antar att jag inte kommer att vara vaken många minuter efter kl 2100 idag...

5 kommentarer:

//D.D\\ sa...

Ja, här har vi en till som nog kommer sova gott vid nio också! Haft en riktigt hektiskt dag, men den har varit otroligt trevlig och rolig också... Hoppas du får en trevlig julhelg!

*kram* från //D.D\\
... som brukar läsa och kommentera den blogg som pingat före min på tjejblog.se. Hittat många trevliga bloggar på det viset :)

Panter sa...

Det låter verkligen som om du behöver ledigheten. God Jul!

Monica Hansen sa...

Usch och fy så tråkiga nyheter men det är livet ja...

En sån mätning har jag också gjort ett par gånger om och det är ett bra sätt att kolla trycket så jag hoppas du får bra besked och bra medicin. Jag vet vad du menar med stökigt, stressigt och trångt med folk, då kan man lätt må pyton så undvik nu allt sånt och stanna hemma med tofflorna efter turen över bron...

... och glöm inte att en 'lille en' varje dag är bra för hjärtat:)

God Jul!

LindaLotta sa...

Efter din tuffa vecka så hoppas jag att ni har en lugn och skön dag i Köpenhamn.
Var rädd om dig Milda.
Kram

Mildamakter sa...

dd: välkommen till mig och min blogg. Det var ett bra sätt att hitta nya bloggar, det kommer jag att anamma ;o)

panter: mmm, ledighet är aldrig fel. God jul!

monica: jag lovar att jag ska göra som du säger ;o) God jul!

linda: Ska försöka ;o) *kram*