2007-09-02

Söndag 2/9


Jaha - så var semestern slut för den här gången och vi är tillbaka i stan igen, redo att börja jobba i morgon.
Ja redo och redo förresten, men vad 17 har man för val? ;o)
Hösten har kommit så smått, det har inte blivit riktigt kallt än, men det känns i luften att det inte är sommar längre och på Österlen dignar träden under frukten.
Var man än åker, så står det små stånd längs vägkanten där olika sorters frukt bjuds ut, äpplen, plommon och päron är väl det som är vanligast, men man kan även köpa äppelmust och honung om man skulle känna för det.
Jag har svårt för att bestämma mig för vilken årstid jag gillar bäst på Österlen, men det är nog så, att alla de tre vänliga och trevliga årstiderna är precis lika härliga där...och ni som har följt med mig en tid här på min blogg vet, att jag inte anser att vintern är en årstid, det är ett nödvändigt ont att genomlida, fullt jämförbart med galna kräksjukan ;o)
Under semstern har jag läst boken "Rensa i röran" och jag har lovat mig själv att det ska bli bot och bättring på mitt eviga samlande i skåp och lådor.
Redan i morgon tänker jag börja gå igenom våra köksskåp och lådor, och det som inte har använts det senaste året kommer tveklöst att kastas/ges bort, och när köket är klart och genomgånget så ska resten av lägenheten gås igenom på samma sätt.
Nu är jag banne mig trött på att ha alla dessa pinaler som jag/vi ändå aldrig använder, men som jag varit för lat för att göra mig/oss av med.
Hå och hej så redig jag kommer att bli ;o)

5 kommentarer:

Morgondimma sa...

Åhh plommon... det som är så gott

Klimakteriehäxan sa...

Huj, det där var dåligt-samvete-framkallande! Men svenska äpplen är en höjdare just nu - fast varför kostar de 25 kronor kilot, visst verkar det dyrt???

LindaLotta sa...

När vi flyttade förra gången förärades min mamma med att packa ner alla kökssaker. Hon menade att vi lätt kunde ha Nobelfesten hos oss, så mycket porslin, byttor, bestick, glas och kastruller har vi.... :)
Tror du att vi har mindre nu?

*ler*

Panter sa...

Jisses! Jag säger bara lycka till! Jag gjorde ett försök med prydnadssaker, är inte överdrivet förtjust i sådana, men se familjen hade åsikter också. Två kassar lyckades jag prångla i väg till tippen.

Mildamakter sa...

md: mmm, det är det, och man har glädje av dem läääänge, om man säger som så ;o)

klimakteriehäxan: Ja det är en helt annan smak på den svenska frukten och jag begriper då rakt inte heller varför det ska vara så dyrt att köpa den

linda: jaaaa det troooor jag apselut...för nog har du varit redig och slängt efterhand...eller?? ;o)))

Panter: fråga inte så slipper du få ett nej. Ställ dem inför fullbordat faktum så är det inte säkert att de ö h t hade saknat pryttlarna