2009-07-20

Måndag 20/7


Vi har överlevt ännu en marknad i Kivik. Jag upphör aldrig att förvåna mig över hur många tusentals människor det här spektaklet drar till den lilla fiskebyn. Det säljs bara ren och skär sk*t, det är varmt och dammigt, man trängs med människor var man än vänder sig, och lik förbaskat så framhärdar folk med att säga att detta är "roligt". Jag är förmodligen Skånes dummaste fruntimmer för jag kan då rakt inte se något "roligt" i det här.
Det här veckan är en ren och skär pina för Österlen, DET är rena rama sanningen det.
Horder av folk översvämmar varenda ledig meter känns det som och all frid är försvunnen.
Jag blev stoppad av vilt främmande människor säkert fyra gånger och de hade samma fråga: "vet du var Ulf Lundell bor?".
Är påven religiös?
Sover Dolly Parton på rygg?
Det är väl klart som 17 att jag vet var han bor, men när jag får den här frågan så blir jag helt plötsligt dödum och tom i blicken och svarar att näee det vet jag inte, bor HAN häääär????...
Jag begriper inte vad det är för kul med att stirra på de hus som kändisarna bor i, men jag antar att jag saknar den här paparazzigenen,men det klarar jag av att leva med...*flinar*
I lördags var det ett äldre par som (i o f s försynt) frågade mig om jag möjligtvis visste var Lena Endre och Rickard Hober (Haber???) bor. De fick samma tomma blick och svar som de som ville veta var Ulf Lundell bor, men inom mig hånlog jag lite, för hade de vänt sig om och tittat bakom sig, så hade de nästan sett deras hus, men det behövde de ju inte få reda på...liksom.
Nåja, det har varit en skön semester och jag har stickat, virkat, lyssnat på ljudböcker och umgåtts med vänner, så trots marknaden så har det varit en härlig ledighet :o)

2 kommentarer:

LindaLotta sa...

Vet du verkligen var alla de där kändisarna bor???
HA HA HA!!
Jag blir så full i skratt :)
jag hade velat se den där tomma och dödumma blicken :)
Kram på dej vännen.

Mildamakter sa...

linda: Min käre lillebror hävdar bestämt att jag har väldigt naturliga förutsättningar för att se dödum ut...han vet inte hur farligt han lever det lilla livet! ;o)