2010-05-16

Söndag 16/5

Nu sjunger min dator verkligen på den sista raden på den sista versen och nu går det nog inte att skjuta upp nyinköpet så mycket längre till.

Idag vägrade skärmen att tändas när datorn startade, så jag fick tända/släcka den 34 ggr innan jag fick bild, och sen segade sig själva burken igång med ett skramlande som måste ha hörts i hela huset.

Jag har varit medveten om att min högt älskade dator, som väl är sisådär 8-9 år, har behövts bytas ut länge, men eftersom jag är en teknisk analfabet så har jag dragit mig för det i det längsta.

Vet ju hur mycket meck och elände det är innan allt som finns i den befintliga burken har kommit över i den nya burken.

Nu har jag fått för mig att jag vill ha en Mack i stället, och jag vet, det är fullständigt horribelt att byta system, men jag helt och fullt fallit för designen, och alla Mac-ägare jag har pratat med är helt förälskade i sina Macar och de hävdar med bestämdhet att det inte alls är klyddigare att ha Mac än att ha Pc (f-n tro´t).

Till saken hör också, att maken i flera år har velat ha en Mac, men jag har bromsat, så han är ju eld och lågor nu när även jag har fallit för designen oxh visst verkar det hur enkelt som helst när man är i en affär och står och pillar på Macen, men jag är av naturen en misstänksam person, och har i hela mitt liv hävdat, att om nåt verkar för bra för att vara sant, så är det nåt lurt med det.

Nåja, håller min vanliga burk fram till skattepengarna kommer till midsommar, så blir det nog en Mac i alla fall.
Man ska ju leva farligt - säger de som begriper sig på det ;o)

4 kommentarer:

Monica R sa...

Jag hoppas du lyckas tömma datorn på vad du vill ha kvar innan den ger upp helt.. Börja på en gång! tycker alltid man väntar så länge så man inte hinner få ut allt..

När jag lärde mej dator på fritidsledarutbildningen fullkomligt ÄLSKADE jag MAC! mycket lättare och mindre omständlig än PC.. så är båda sugna på det så gör slag i saken:-)

kram Monica

Martha sa...

Och jag som har en väninna som har gått från Mac till PC :-) Tidigare jobbade hon i den grafiska branschen och där är det ju Mac som gäller. Och det hade hon hemma också. Men så upptäckte hon att det inte gick att ta hem favoritspelen då dom inte var kompatibla med Mac. Därför står det en PC hos henne nu.

Kul att du börjar skriva på bloggen igen, kära Milda :-)

Ruta Ett sa...

Jag håller verkligen med dig om att Mac har sååå mycket snyggare design - f.ö. vet jag inget om datorer. En kompis till mig har en Mac och hon är väldigt nöjd med den.
Varför inte leva lite farligt? Om det inte skulle funka - gör som jag, skyll på maken.

Mildamakter sa...

rutan: men såååå bra - klart att det är hans fel om det inte fungerar. Nu är saken helt klar, det BLIR en Mac ;o)