2009-12-21

Måndag 21/12

Jag tänker mig inte alltid för, det är lika bra att erkänna direkt - och detta parat med dåligt minne gör att jag varje jul gör samma fadäs, nämligen ger mig upp i stan dagarna före julafton i tron att jag är ute i god tid och att det bara är jag som har kommit på den eminenta idén.

Att jag aldrig kan lära mig, att julklappar köper man i oktober och sen går man inte upp i stan förrän i mitten på januari när alla andra har fnattat runt i julpsykoser och det efterföljade julreasammanbrottet.

Idag var nog halva Skånes befolkning och en tredjedel av Köpenhamns innevånare i centrum av Malmö, och det var köer och trängsel överallt. Jag förstår inte de människor som på fullt allvar tycker att det är roligt att gå i stan under sådana här premisser...och det värsta av allt, den här eviga julmusiken (Absolute Christmas) som hjärntvättar oss konsumenter så fort vi går in i en affär. Stackars arma de som jobbar där, som tvingas lyssna till eländet dag in och dag ut veckor före jul.
Hur som haver, nu är alla klapparna köpta och den här svensken kommer ikkkkkke att sätta sin fot ens i närheten av centrum på flera veckor...oooooom det inte blir en formidabel garnrea någonstans förstås. Man ska inte vara sämre än att man kan ändra sig ;O)

3 kommentarer:

Elisabet sa...

Då är vi två.

Varje år säger jag samma sak: men NÄSTA år .., då ska jag ordna julklapparna under sommaren!

Det gör man förstås inte alls.

Mildamakter sa...

elisabet: näe, skämmas borde man...men vi ska kanske påminna varandra i oktober nästa år, att NU är det dags att börja handla julklappar? ;o)

Londongirl sa...

Samma visa här! Jag fattar inte varför det alltid ska bli så att man ska handla så sent!

Men NÄSTA år då ska jag minsann... ;-)

GOD JUL önskar jag dig! Hoppas du får en skön och avkopplande jul!