2008-07-19

Lördag 19/7

Tillbaks i stan igen...och på måndag är det dax att jobba och semestern har bara runnit iväg, precis som vanligt.

Det har varit en skön vecka, vi har slappat så mycket vi har kunnat, men som de flesta väl vet, så har det varit Kiviks marknad, och det innebär att vi per automatik får väääääldigt många besökare och det gör att de tre dagar som marknaden pågår, är det inte speciellt vilsamt att ha semester precis...men när marknaden sen väl drar vidare till Tomelilla lägrar sig lugnet och jag kan plocka fram min stickning, sätta lurarna på huvudet och fortsätta lyssna på Jens Lapidus nya bok, Aldrig Fucka Upp (som faktiskt är ganska bra och inte så puttenuttig som många (svenska) deckare annars har en tendens att vara).

Vi har dock hunnit med att sitta och titta ut över Hanöbukten med ett glas kylt rosévin i händerna, långa samtal med goda vänner över en god ostbricka, så det har sannerligen inte gått någon nöd på oss...*ler*

Vi har dessutom passat på att förnya vårt lager av tomater på Orelund , en mysig oas på Österlen, ett besök där kan verkligen rekommenderas...och givetvis blev det även en tur till
Lillehems utegrisar där vi köpte kött till kvällens grillning och även passade på att beställa julskinkan (jodå, det blir jul fortare än ni kan tänka er, tro mig *s*) och det ska bli riktigt roligt att ha en julskinka som är hälften vildsvin hälften tamgris.

Ett erkännande: det är p g a mig som det regnar i Malmö idag. Vi har nämligen varit och köpt lamellgardiner idag för att få det liiiite svalare i vår lägenhet, och det tyckte tydligen inte vädergudarna var en bra idé, därav regnet idag...men se det struntar jag höööööögaktningsfullt i.

Vi har nämligen pratat om att göra detta i säkert 5 år, men har inte kommit till skott, men nu är det gjort, så jag antar att det inte kommer att vara en solig dag på flera år nu!

5 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Låter som härliga dagar!

Annela sa...

Jag hoppas att "marknadsgästerna" åtminstone hade vett att ta med sig kaffebönor och lite till fikat. Njut sista dagen av semestern och välkommen tillbaka till Malmö (eller hur man nu säger när man själv bor långt ifrån).

Hedgren sa...

Härligt att höra om din vecka. Har goda vänner i Kivik som också har årliga besök vid marknaden. Själv har jag aldrig varit på Kiviks marknad... Och inte på Gekås i Ullared heller!

Mildamakter sa...

monica:mmm, det var det sannerligen :o)

annela: jadå, både färska bullar,nypotatis,lavendel och vinflaskor medtogs ;o)

hedgren: förståndigt av dig...det är INGEN höjdare...om man säger som så ;o)

LindaLotta sa...

Jag vinkade!!!
Ett besök på en marknad hör sommaren till. Vi går där en timme ungefär, äter en sillmacka och åker hem.
Alldeles lagom utflykt :)