2008-04-20

Söndag 20/4Tro det eller ej, men det har varit en solig helg, jag har t o m kunnat vända näsan mot solen och blivit lite röd, och om det finns någon rättvisa här i världen så kommer jag att vakna i morgon bitti och vara läckert brun.

Högt älskade maken frustade högt av skratt när jag framförde detta för en stund sen och hävdade att jag mööööjligtvis kommer att vara lätt rosa, men inte ens det är troligt. Hrmpf säger jag bara....

Vi åt årets första mjukglass utomhus i lördags, kallt som skam var det i blåsten men solen var framme och vi var många som huttrande stod i hamnen i Simrishamn och försökte se ut som om det var gott att äta glass i den isande vind som pinade oss. Kan väl säga att ingen av oss såg ut som om vi njöt precis ;o)

Efter det blev det ett besök på Arboretet i Kivik, ett underbart ställe, tyst och lugnt och alldeles förtrollande ljuvligt med vitsippor, vårlök (tror jag att de där gula blommorna heter) och olika sorters magnolior som började blomma. Jag hade givetvis inte kameran med mig (bilden ovan är från förra året, men vitsippor ser ju likadan ut år från år...eller? *s*), och typiskt nog så var det just en sådan dag som jag hade kunnat ta hur många bilder som helst...men vi kommer att köra dit fler gånger och då får jag väl tänka till innan och ta med mig kameran.

Jag hade även glömt att sätta på mig stegräknaren, men jag gjorde ett hastigt överslag och kom fram till att jag måste ha gått MINST 10.000 steg totalt...men min högt älskade käre make hävade att det inte var ett steg över 4000, och då hade han ändå varit snäll...*fnyser*...han måste ha sovit sig igenom alla mattelektionerna i skolan, det är då ett som är säkert!

När vi sen kom hem till stan i eftermiddags, så upptäckte jag att jag hade tappat min stegräknare, men, som jag sa till Darling, jag behöver inte nån sån, jag är bra på att känna på mig hur många steg jag har gått...Som svar på detta fick jag ett riktigt rääääligt rått skratt...och sen sa han inget mer utan gav sig iväg för att tvätta och tanka bilen. Det är inte snällt att behandla sin hustru så tycker jag, som huld äkta man ska man tro på och uppmuntra sin bättre hälft, det står i bibeln...eller nån annan stans (kanske)

Som om detta inte var nog, så ser han lite finurlig ut när han kommer tillbaka hem. Tror ni inte att han har letat igenom bilen och hittat min stegräknare!

Så utomordentligt fånigt!

8 kommentarer:

Annika sa...

Hahaha- UNDERBART!!
Själv lät jag min stegis ligga kvar på badrumshyllan idag. Jag har liksom tappat sugen lite grann...
Och vet du. Jag kommer, liksom du, vara läckert brunbränd imorgon :)

Strumpstickan sa...

Äh, strunta i mätaren och bara gå ändå:)

Annika sa...

Läckert brun?

Jag är lite.... tja, mindre blek ;)

Mildamakter sa...

annica: inte konstigt att du tappar sugen som du fnattar på. 1 miljon steg/dag tröttar ut den starkaste ;o)...och näe, jag blev inte läckert brun. Låt oss säga att jag skulle kunna statera för Miss Piggy närsomhelst, så kommer vi väl sanningen närmast ;o)

strumpstickan: ja, det är väl egentligen det bästa, men nu (kl 12.03) har jag fått ihop 4074 steg och har cyklat 12 km, så det kan kanske bli lite fler steg innan dagen är slut....ooooom jag inte fastnar med ett sticke i händerna vill säga, för då blir det inte många steg gågna idag

Annela sa...

Kan du inte räkna en maska som ett steg då? Det kan väl jämna ut sig - eller rm=1 steg, am=2 steg??:)

Mildamakter sa...

annela: rackarns bra förslag - det köper jag med en gång ;o)

LindaLotta sa...

Men Milda, du hade du ju inte gömt den tillräckligt bra!!!
:)

Och sen tycker jag att maken ska vara snäll mot dig och peppa dig istället.
Annars kommer jag bankar på honom :)

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.