2006-10-05

Kungamordet

Jag har precis lyssnat färdigt på Hanne Vibeke Holst bok Kungamordet.
Sä här är boken beskriven:

"Linda Lykke Jacobsen sitter och följer valrysaren framför TV och hör kommentatorerna tala om socialdemokraternas nederlag och om "ett historiskt kliv åt höger" men det enda hon kan tänka på är sin man, den nu avgående finansministern.

För de flesta betraktare är han en briljant politiker och en självklar efterträdare till partiledarposten, men Linda ser någonting annat.
Efter trettio års äktenskap kan hon läsa minsta tecken och vet när det är dags att ligga lågt, men hon vet också att det aldrig hjälper...

Kungamordet är en fristående fortsättning av den TV-aktuella succéromanen Kronprinsessan och en inträngande skildring av maktens innersta väsen, både i den offentliga och den privata betydelsen.
Det har blivit en stark och mycket spännande roman om dem som styr och dem som drabbas, om makt och vanmakt och om förövare och offer."

Boken avhandlar både intriger i det högsta politiska skiktet och hur kvinnomisshandel finns överallt i vårt samhälle och kan drabba vem som helst. Jag tyckte att boken var bra, precis som alla hennes andra böcker.

Det är helt klart en bok värd att läsa och jag ger den

Inga kommentarer: