2009-08-03

Måndag 3/8

Long time no seeing, kan man väl lugnt påstå.

Jag har varit alldeles rent bedrövligt dålig på att uppdatera min egen blogg och inte heller har jag varit flitig när det gäller att läsa och kommentera andras bloggar.


Det har helt enkelt varit sommar, även om jag inte kan skylla på att jag har haft semester hela tiden...*ler*.

Nåväl, nu börjar det så sakteliga dra ihop sig till höst även om augusti nästan alltid är varm och skön och en väldigt behaglig semestermånad...och semester är just vad vi går och ser framemot just nu.


Det ska ju bära av till London om ett par veckor gubevars, och det ska även passas på att fyllas år, en hiskelig massa år om man envisas med att räkna dem ett och ett, men jag föredrar att bunta ihop dem och säga (med ett uttryck jag har stulit från en kollega) att jag fyller "POWER".

Visst är det ett läckert uttryck!

Nu är/blir jag så gammal att jag har och tar mig POWER (jooo, det är POWER med versaler, inget halvdant här inte) och jag tänker inte ta något skit längre...*me like*

Min högt älskade Darling har våndats över vad han ska köpa till mig i present, för jag har ärligt talat inte kunnat bidra med några tips. Jag är så lyckligt lottad/bortskämd (stryk det som ej önskas) att jag har vad jag vill ha och behöver och kunde inte på villkors vis hitta på något som han skulle kunna ge mig.
Inte förrän jag igår mötte en väninna som var på hastigt besök i Malmö på väg till en fotokurs på en folkhögskola och jag fick leka med hennes kameror när vi satt och fikade.

Behöver jag säga att det blev kärlek vid första ögonkastet?

När jag kom hem igen så bubblade jag av förtjusning över hennes Nikonkameror och Darling frågade lite försynt om inte det kunde vara en bra födelsedagspresent, och jag kunde ju inte annat än att hålla med.

Varför hade jag inte tänkt på det tidigare?

Förmodligen för att jag redan har en kamera som jag är nöjd med, men det här var något helt annat. Vi satte oss och kollade igenom nätet vad som fanns skrivet och vad jag skulle ha för en kamera, och fastnade för en Nikon D 3000.

Det är en ny modell som inte släpps förrän i slutet av augusti, men den som väntar på något gott o s v...

Det innebär ju förstås att jag inte kommer att kunna ha den med till London, men som Darling så klokt sa, det är kanske inte jordens bästa idé att ha med sig en kamera på semester som man inte kan ett dugg om.

Då går hela semestern åt till att sitta med näsan i manualen och läsa sig till hur man ska bära sig åt för att få de bilder man vill ha...även om just den här modellen verkar vara gjord för Dummies...*ler*

Min gamla trotjänare får helt enkelt följa med till London och så få jag se fram emot många kommande semestrar tillsammans med min nya Nikon D 3000 :o)

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Det låter väl härligt ..,. det här med kameran och London och hela alltet och att fylla Power är inte så pjåkigt, jag är power plus sex snart och har aldrig mått bättre i hela mitt liv.
Inte fysiskt kanske, men psykiskt.

Mildamakter sa...

elisabeth: Ja det är sannerligen gott att leva just nu.
Det är som de säger, livet börjar vid 50 :o).

LindaLotta sa...

Men se för guds skull till att komma ihåg trotjänaren!! Hur många gånger har det inte kommit ett "hoppsan"??
:)
Tänk att ni snart ska dit, jag minns när du bad om tips, det var väl i våras?
Jösses som tiden går, snart är det väl jag som fyller POWER :)

Mildamakter sa...

linda: väldigt vad bra minne du har...jo trotjänaren ska med, det är helt klart ;o)