2009-06-23

Tisdag 23/6

En semestervecka fattigare och ett oäääändligt antal sovtimmar rikare är vi nu hemma i stan igen.

Jag vet att jag är tjatig, men Österlen är jordens bästa medicin mot det mesta här i livet, åtminstone känns det så när man är därnere och får strosa omkring i skogarna eller på stränderna.

Om jag någonsin vinner 20 miljoner på den lott jag inte har, så ska jag banne mig köpa mig ett åretruntboende där och gå raka vägen till mina chefer och säga upp mig och sen går jag till Darlings chef och säger upp Darling också.

Sen ska vi flytta till Österlen och jag ska lära mig att spinna och väva, jag ska ha en (eller flera) kaminer och en vedbod alldeles proppfull med ved, vi ska ha ett par tre katter och miiiinst en hund.
Det ska även finnas ett välfyllt bibliotek med en stor soffa att krypa upp i när man känner för att läsa, köket ska vara stort och generöst tilltaget med en Aga-spis (jag vet inte riktigt hur en sådan fungerar, men jag känner att jag nog inte kan leva utan en sådan om vi bor på det viset).

I trädgården ska finnas en välsorterad kryddträdgård och massor av grönsaksland, rosor och lavendel ska växa var man än ser. Bakom huset ska det växa en skog alldeles proppfulll med svamp och bär och jag ska safta och sylta så att det står härliga till varje år.

Ska nog börja köpa lotter...

7 kommentarer:

Hulda sa...

Hej!
Ja, så ska jag också göra! Gärna Österlen, så vackert! Jag har tioveckorslotto! Köp en lott, annars går det inte!
Härlig blogg!
Hulda

LindaLotta sa...

Då hoppas jag att jag får komma och hälsa på, för det låter helt underbart!!

Annela sa...

För 20 miljoner kan du också köpa ett hus på Käringön högst upp med egen båtplats!!! såg jag i GP idag! Din plan låter mycket bättre.

londongirl sa...

Det låter helt underbart och jag säger som Linda....då vill jag komma och hälsa på. :-)

Gå nu och köp några lotter! Man vet aldrig.... ;-)
Lycka till!

Mildamakter sa...

Hulda: välkommen till mig och min blogg. Idag har jag köpt en trisslott och dessutom lämnat in några Lottorader, så jag tänker redan nu börja läsa husannonser ;o)

linda och lg: ni är så välkomna såååå...*ler med hela huvudet*

annela: Käringön, det är Bohuslän va?... och båt vill jag då rakt inte ha...blir ju sjösjuk bara jag går genom en vattenpöl ;o))

Bloggullet sa...

Du låter ungefär som jag som också vill flytta till Österlen. Jag ska åka dit nu i helgen. Var bodde ni? Har du jag kan göra några tips på kul saker jag kan göra där?
Kram

Mildamakter sa...

Bloggullet: vi har vårt fritidsboende i närheten av Kivik, men det finns många Bed and breakfast, vandrarhem och stugor att hyra över hela Österlen. Vet dock inte om man måste boka i god tid för att få plats...
Kul saker att göra?...hmmm, ja det är ju lite beroende på vad man gillar.
Österlen är ju ljuvligt precis som det är, så att bara köra omkring och stanna när man ser något spännande är kul tycker vi, det finns många gårdsbutiker där man kan köpa både fint hantverk och god mat av alla de slag, det finns loppisar lite här och där, bl a är det alltid loppis i Simrishamn på lördag förmiddag, vid Suckarnas gång (mitt emot parken).

Är vädret fint och det är pålandsvind kan den modiga bada (det var dock bara 10 grader i vattnet i midsomras så det rekommenderas att man känner på vattnet innan man dyker i *s*, man kan vandra upp på Stenshuvud och njuta av utsikten och sen fika på Café Annorlunda där det serveras kakbuffé med hembakta kakor, man kan...ja man kan göra nästan precis vad man känner för, det är DET som är det magiska med Österlen :o)

Hoppas att du hittar just dina pärlor där!