2007-08-05

Söndag 5/8


Så har vi tillbringat ännu en helg på Österlen och för första gången på evigheters evigheter så har det inte regnat en endaste gång på hela helgen...det kändes nästan konstigt...
I fredags var vi med goda vänner och åt jordens godaste pizza på Friden http://www.friden.nu/.
Det är en pizzeria som ligger mitt ute i ingenting, i en gammal äppelodling och de gör helt enkelt de godaste pizzor man kan tänka sig.
Det är inga vanliga pizzor, dvs inte sådana där feta, oljiga pizzor som man kan löpa överallt utan dessa har namn efter ägarnas vänner och vi åt en Karlsson.
Det var en överbakad pizza, fylld med mozzarellaost med parmesan och parmaskina.
Till detta serverades även lite ruccoloasallad och en drömgod tomatsås...åhhh så gott det var!
Vi brukar köra dit ett par gånger per säsong och det gäller att man bokar bord i god tid, för vi är många som har hittat detta paradis och det finns inte så många bord där.
I lördags satt jag och stickade flera timmar och sen var vi bortbjudna på kvällen och vi var alla nästan lite förundrade över att det inte regnade, vi kunde sitta ute en god stund in på kvällen...häääärligt :o)
Ja, och nu är det söndag kväll igen och en ny arbetsvecka börjar i morgon...men nu är det bara två veckor kvar till vi börjar semestern, så det ska nog gå det med :o)

7 kommentarer:

Ingela sa...

Österlen! Jag älskar denna del av Sverige.
Vi var där första gången för 5 år sedan och sedan har vi varit där några fler gånger.
Lite avundsjuk är jag på dig som varit där nu.

LindaLotta sa...

Det där lät som en riktigt god pizza!!!
Men... är det inte sen semester för er del? Eller vill ni ha det så?
Jag tyckte gott att vi kunde börjat en vecka tidigare, men just nu njuter jag i fulla drag.
Vilken dag det har varit!
Och hela helgen med för den delen.

Mildamakter sa...

Ingela: Ja Österlen är verkligen något alldeles speciellt. Vi har förmånen att få tillbringa 6-7 mån där/år, och vi längtar dit när vi inte är där. man får aldrig nog av Östelen helt enkelt :o)

Linda: Den var helt superb, kan helt klart rekommendera ett besök där, hör av dig om du vill ha närmare vägbeskrivning.
Vi har haft någon strövecka med sem tidigare i år, så semesterlängtan har inte kännts så där akut, och framför allt inte med det vädret vi har haft i sommar.

Hedgren sa...

Måste komma ihåg det där stället när vi ska "utflykta" nån gång. Kanske kan motorcykla dit..!

Mildamakter sa...

hedgren: att motorcykla dit är klart rekommendabelt eftersom det är betydligt lättare att parkera en mc där än en bil :o)

en liten tant sa...

Jag har bara gjort ett kort besök på Österlen men vill absolut tillbaka och ha tid på mig. Noterar detta superba mattips för framtiden.

Mildamakter sa...

lilla tanten: Österlen är ljuuuuvligt och tål verkligen en närmare bekantskap. Här finns något för alla, det bara är så :o)