2007-08-13

Måndag 13/8

Kan någon tala om för mig var sommaren -07 tog vägen?

Idag är det den 13 augusti och hösten börjar närma sig med stormsteg, inte mig emot, jag brukar gilla hösten, men jag vill banne mig ha haft sommar innan den kommer...och det tycker jag inte att jag har haft i år.
I nästa vecka börjar skolorna igen (väl??) och även om det är sisådär 200 år sen jag själv gick i skolan, så har jag alltid tyckt, att när skolorna börjar, ja då är det höst, oavsett om det är 30 grader varmt utomhus.

En sak till jag undrar över: jag har i alla tider använt samma sockerkaksrecept, köper samma sorts ägg, använder samma form, ja jag gör som jag alltid har gjort när jag bakar sockerkaka m a o, men i dag så blev det bara fiasko när jag skulle baka den här kakan, vad 17 beror sånt på?...och vad är det för naturlag som säger, att så fort man (dvs moi) ska baka till ett speciellt tillfälle så blir det väldigt obra, medan jag däremot är rena rama bakvirituosen om jag bara ska slänga ihop nåt på en höft till Darling och mig själv.

Det kan inte hänga ihop med att jag avskyr att baka, för det gör jag oavsett vem jag ska baka till ;o)

Jag har dristat mig till att bjuda in till kaffekalas lite senare i veckan och tänkte mig bjuda åtminstone på någon sorts hembakt och inte bara köpekakor, men det är väl bara att inse, bakning är ikkkke något för mig helt enkelt...

Jag har fått till en bra sockerkaka efter katastrofen och det får de väl nöja sig med, resten får bli Äkta Hemköpt...eller nåt ;o)

8 kommentarer:

Annela sa...

Min mamma hade en hemmagjord teori at man inte skulle baka sockerkaka när det var "åskvärme" för då ville den inte pösa upp. Kanske är det så att sockerkakan känner av lufttrycket?

LindaLotta sa...

Jag håller med dig om att hösten hör ihop med skolstart. Det heter ju hösttermin...
Men just nu är det sommar för min del.
Vi har väntat så länge och nu njuter vi vid havet :)

Och du, jag är nog den enda som ALDRIG kan baka sockerkaka - jag lovar!

Hedgren sa...

Lyckades också få ihop en kompakt sak häromdagen... Avskyr att baka, men man måste ju ibland! Är mer matlagare, om man säger...

gila sa...

Stämmer nog bra att det berodde på vädret - varför skall inte en sockerkaka falla ihop i den här fuktiga värmen när jag gör det??

bollebygdsbo sa...

Sommaren har jag letat efter länge nu.
Vad gäller sockerkakan så har detta hänt mig också några gånger. har inget svar på varför.
Inte kul alls i alla fall.
Du lyckades ju till slut. Skönt.

Mildamakter sa...

annela: ja det ligger nog något i detta :o)

linda: skönt att höra, jag kan inte på villkors vis göra rulltårta, det går bara inte :oD

hedgren: jag är precis likadan ;o)

gila: nä, varför inte? ;o))

bollebygdsbo: välkommen hit! Ja det gäller att inte ge upp...eller vad de vise nu brukar säga ;o)

Panter sa...

Jo, vi känner oss nog snuvade lite till mans på sommaren... trist för det behövs ljus och värme för att kunna ladda.
Bakningsproblematiken känner jag så väl igen:) Så fort jag ska bka till något speciellt, som ett kals, så blir det misslyckat, fattar inte varför.Annars kan det bli hur bra som helst...men inte då. Knepigt.

Mildamakter sa...

Panter: skönt att se att vi är många i antibak-klubben, då känner jag mig inte så ensam där ;o)