2007-05-06

Söndag 6/5

Nu är vi tillbaka i stan efter en härlig vecka nere på Österlen.

Det har varit underbart väder, även om vinden tidvis har varit iskall, så har solen lyst ändå.
Tyvärr så var jag människa till att åka ifrån båda mina kameror hemma i Malmö, så jag har inte kunnat föreviga allt det vackra vi har sett under veckan.

Österlen måste bara vara ett av världens vackraste ställen just nu. Alla fruktträden är fullkomligt översvämmade av blommor, rapsfälten lyser illgula, bokar och björkar står i skir grönska och vart man ser, så är det mjuka böjlande kullar med alla dessa blommande träd.

Det är så vackert så att det nästan gör ont i kroppen att titta på det, så det var verkligen synd att kamerorna låg hemma...men det går väl fler tåg får jag hoppas :o)

Nåväl, när vi kom hem till stan och hade packat upp så gav vi oss ut i Malmö för att se hur långt våren/sommaren hade hunnit i stan, och det var minst lika fint här.


Syrenerna har börjat blomma och luften är nästan randig av alla dofter som trängs därDen här tulpanen var nästan svart när den stod i skuggan, men så fort solen lyste på den så blev den djupt vinröd, precis som ett riktigt gott rödvinT o m vallmon har börjat blomma på soliga ställen, och det är nog ett par veckor tidigare än vad den brukar blomma

7 kommentarer:

Mocca sa...

Välkommen hem till blogghuset igen ;)

Låter som ni har haft det underbart på Österlen.
Och vilka vackra foton från Malmö.

Magalös sa...

Välkommen åter. Härligt att se bilder från "sommaren", snart är den hos oss också! Hoppas du fått ny energi till kommande vecka! Kram!

Mildamakter sa...

mocca: tack vännen...som du vet så älskar vi Österlen, det bara är så och just nu är det så vackert därnere att jag önskar att du hade fått se det!

magalös: tack snälla. Ja just nu är det overkligt vackert ute i naturen. Jag blir lika förvånad varje år det händer. Jag skickar upp sommaren till dig ;o) *kram*

gila sa...

Österlen är ljuvlligt - men det har inte varit så tokigt här heller idag :-)

LindaLotta sa...

Men du fröken Fager!!
Inte kan man väl åka ifrån sina kameror???
Ajabaja!
Du gör inte om det fler gånger, hör du det :) :)

Det låter som om ni har haft det härligt och det är det absolut viktigaste!
Kram

Annela sa...

Nu får jag "hemlängtan" så det visslar om det. Malmö som är min "hemstad". Vackra bilder!!

Inga M sa...

Roligt att se bilder på hur långt våren kommit hos Dig. Här har syrenerna bara små knoppar än och björklövet har precis slagit ut ordentligt.